Veckans bostad

2045_bda1bbfebf4ae84e7a80d2f415a7cb47

Elegant lägenhet med två terrasser i Santa Catalina

Denna eleganta lägenhet ligger på en lugn gata med perfekt läge i Santa Catalina, Palma. Byggnaden har nyligen renoverats med hög standard och bevarat många traditonella spanska detaljer som fönsterluckor och takbjälkar i trä.
Lägenheten ligger på andra våningen är mycket ljus tack vare många fönster. Den har en konstruerad yta på 100 m2 plus två terrasser på 10 och 15 m2. Takterrassen har en underbar utsikt över Palmas hamn. Det stora vardagsrummet är kombinerat med ett öppet kök och en separat matplats. Det finns två sovrum, ett badrum och en gästtoalett.
Kompletterande information: Trägolv genomgående, isolerade tvåglasfönster, trädörrar av , gasvärme och central luftkonditionering och satellit-TV. Parkering finns på gatan.
Santa Catalina är en elegant stadsdel intill Club Nautico. Den är känd för sina livliga restauranger, sina trottoarkaféer och för sin marknad. Den ligger på kort promenadavstånd till Baluard-muséet och stadscentrum. Stranden framför katedralen når man på 10 minuter till fots. Det finns snabb bussförbindelse till flygfältet och till de olika badstränderna i närheten. Santa Catalina är ett av de mest eftersökta områdena med sina originella fiskarhus i tre våningar och med gator med alléer.

För mer information och bilder Klicka här

Spännande invigning i Santa Catalina!

1468754_182161625317376_628226939_n

Touch of Sweden, ett nytt deli i svensk regi, här kommer du att kunna äta eller ta med hemlagad mat av de bästa råvarorna. Bakom rodret står Fredrik Skog med lång restaurangerfarenhet hos bl a de prestigefyllda Lisa Elmqvist och Mellanders i Stockholm.

På lördag är det invigning på Touch of Sweden och det kommer att bjudas på cava, svensk glögg och julsoppa.

Läs mer om Touch of Sweden här och följ gärna våra nyheter genom att klicka här

Vi ses,
Glada hälsningar från Mallorcafastigheter

Veckans bostad

2468_e05ecdd28573310c41a8280e12d5426f

Enastående bottenvåning med havsutsikt i Cala Major
Exklusiv bottenvåning med generös planlösning och fin terrass i söderläge. Bostaden är genomgående ljus och modern med direkt tillgång till havet. Lägenheten har genomgått en totalrenovering och består av noggrant utvalt material av mycket hög kvalitet.
Bostadsytan är på 145 m2 och är fördelad över tre sovrum och tre badrum, varav två en-suite. Det finns ett fullt utrustat kök, ett ljust vardagsrum och en lounge med direkt tillgång till dusch.
Ytterligare information: Asfalterad infart, varmvatten via elpanna och parkering med elektrisk garageport.
Cala Major är ett livfullt område med brett utbud av restauranger och kaféer som är öppna året om. Det är många människor som besöker den populära badstranden på grund av den goda kollektivtrafik. Det tar ca 5 minuter med bil till Palma stad och 15 minuter till flygplatsen.

För mer information och bilder Klicka här

Julmarknad i Puerto Portals

poster_christmas_market-723x1024

Puerto Portals kommer under december och januari hålla i en julmarknad med traditioner från Tyskland och Österrike. Vi kan se fram emot en händelserik och trevlig tid med underhållning för både barn och vuxna, musikframträdanden och god mat.

Puerto Portals är ett exklusivt och välkänt område med häpnandsväckande båthamn, för att se våra bostäder i detta område klicka här

Besök Puerto Portals hemsidan genom att klicka Här

Veckans bostad

2456_aaf72cc8543b31795fc982d44df1afcf

Charmig lägenhet med mysig uteplats mitt i Santa Catalina

En modern och samtidigt karaktärsfull lägenhet med terrass på första våningen i ett hus från sekelskiftet. Huset har totalt endast två våningar och ligger mitt i det trendiga och mycket eftertraktade området Santa Catalina. Lägenheten som har blivit totalrenoverad i modern stil har detaljer som vackra balkar i taken, som avslöjar att huset är över 100 år gammalt.
Den ljusa och öppna lägenheten har en boyta på 92 m2 som är fördelad på två stora sovrum, ett badrum, tvättstuga samt kök, matsal och vardagsrum i öppen planlösning. Från köket når man den charmiga och rymliga terrassen som är på 24 m2.
Lägenheten är belägen alldeles intill saluhallen mitt i det mycket populära Santa Catalina. Området har en underbar och vänlig atmosfär med en härlig puls från mysiga caféer, trendiga barer och trevliga restauranger. En kort promenad tar dig till Palma centrum eller till den fina strandpromenaden.

För mer information och bilder Klicka här

TV-IB3 hos Mallorcafastigheter

Trots den hårda krisen med svår arbetslöshet och dålig ekonomi, har bostadsmarknaden på Mallorca inte drabbats lika hårt som på fastlandet. Vi har haft fullt upp under årets högsäsong, med många visningar och nya kunder. Vår kundkrets är främst skandinaver, till stor del svenskar och det var andledningen till varför  nyhetskanlen IB3, kontaktade oss på Mallorcafastigheter. De ville göra ett reportage om oss, vilket vi tyckte var kul.

IB3 är en Mallorkinsk Tv-kanal som dagligen visar lokala nyheterna på Mallorca.

Här kan du se videoklippet:

 

För mer information om oss Klicka här

Klassik Julmarknad på Mallorca

Vi som bor på Mallorca, har svårare att komma in i julstämning med soliga dagar och varmare breddgrader. Tack vare den årliga julmarknaden som Svenska Kyrkan arrangerar för skandinaver på Mallorca, får vi under en helg ta del av traditionell skandinavisk jul.

 

Svenska Kyrkans Julmakrnad

För att komma till Svenska Kyrkans hemsida Klicka här

För att hitta till Svenska Kyrkan på Mallorca Klicka här

Din livsstil på Mallorca

 

Ta gärna en titt på vår video!

Vi är inte ensamma om att tycka om Mallorca, tidningen Finance Times skrev om en riktig intressant artikel, där en undersökning visar, var i världen man bör bosätta sig. Mallorca blev såklart en favorit!

Läs hela artikeln på engelska: Klicka här

Visst har vi alla en plats nära hjärtat, vilket är din favoritplats och varför?

Läs mer om Mallorca. klicka här

Julfirande med sand i skorna!

Nu börjar det bli dags för att förbereda oss inför Jul och Nyår.
Team Mallorcafastigheter samlades tidigt denna morgon för att fotografera vårt julkort -2013.
Vi var på stranden i Portixol och det var väldigt varmt, kul var det ockå att så många människor stannade och ville ta kort på vår fina julgran. Vi tackar Portixol för en underbar solig morgon intill det kristallblå havet där folk glatt badade.

Här kommer några backstage bilder:

DSCN2364
 Ana, Görel och Inna påväg till dagens photoshoot.

 DSCN2357
Emma pyntar en  julgran för första gången på en strand.

DSCN2376

Inna, Ahmet och Caroline väntar med spänning.

DSCN2355

Vår praktikant Gabriel från Stockholm, trivs bra på stranden.

DSCN2369
Inna, Caroline, Marianne, Görel, Charlotte och fotografen Ana.

Resultatet får ni se i December!

Se våra bostäder i Portixol/El Molinar: Klicka här