En introduktion till konst på Mallorca

frdric-chopin-4ecde5b7b851b

Catedral de Palma

Es Baluard

För dig som är konstintresserad så är Mallorca ett exemplariskt val. På Mallorca finns det ett flertal platser hängivna till konst, med många olika genrer. Det finns ett stort antal olika museer och konstutställningar utöver hela Mallorca som ställer ut konst av historiskt välkända konstnärer, men man ger även plats åt kontemporära verk. En konstform som kan hittas på Mallorca är bland annat musik. Mallorca har en rik musikscen som uppträder med repertoarer ifrån barocken, klassicismen, romantiken, modernismen och kontemporära musikaliska kompositioner.

Nämnvärda festivaler och händelser kan vara Chopinfestivalen i kartusianklostret, Valldemossa. Chopinfestivalen attraherar prisbelönta musiker runt hela världen, och sker varje år i augusti. Allmäna musikaliska uppspelningar sker frekvent på Mallorca, inte sällan av världsberömda dirigenter och musiker. Redan nu den tionde juli så uppträder pianisten och dirigenten Daniel Barenboim med verk komponerade av Franz Schubert.

Mallorca, specifikt Palma de Mallorca är känd för sin vackra arkitektur och har många sevärdheter. En av dem är såklart den berömda katedralen som är belägen i Palma, med många andra byggnader och skulpturer samlade runt den. Kartusianklostret i Valldemossa som nämndes innan är också en vacker plats som kan besökas.

Konstutställningar förekommer ofta på Mallorca, och om man gör en snabb sökning så kan man se olika utställningar som sker varje månad. Olika museer värdar också konstverk av många former. Es Baluard är ett populärt konstmuseum som ställer ut kontemporära verk skapade av personer som är relaterade till Balearerna. Invigningen i 2004 var en stor succé, och under första månaden så besökte 55.000 invånare och turister museet. Museo Can Morey de Santmarti är ett museum som permanent visar upp privata teckning- och skisskollektioner av Salvador Dalí i Palma. Museet är öppet varje dag, och är en intressant upplevelse för personer intresserade av Dalí eller konst i allmänhet.

Detta är egentligen bara toppen av isberget gällande konst på Mallorca, och det finns mycket mer att utforska. Vart du än går så kommer du säkerligen stöta på kulturella artefakter, och verk skapade av allt ifrån världskända individer till nyanlända konstnärer.

Läs mer om våra senaste bostäder här
Läs mer om Es Baluard här

Mallorcafastigheter säljer lyxlägenheter i Bendinat som exklusiv agent

Atico-Terraza1

2722_dab87b8ff043daaee21685da49bdeb2e

Dormitorio1

piscina2

Vista1
Mallorcafastigheter har som exklusiv mäklare nöjet att presentera årets mest lyxiga nybyggda bostäder! Ett unikt boende där lyxig design och högsta möjliga livskvalité är några av ledorden. Det är ett nytt lägenhetskomplex med ett privilegierat läge mellan Palma och Puerto Portals. Bostäderna finns i Gamla Bendinat som anses vara Mallorcas finaste område med endast 500 meter från havet, mitt emellan golfbanan och naturen. Det är bara två kilometer till Europas mest exklusiva marina, Puerto Portals, och tre kilometer från Palma stad. Affärer, stränder och alla bekvämligheter finns inom gångavstånd.

Bostadsområdet heter Es Pinar de Bendinat och har byggts av Iberdrola, en av Spaniens mest kända byggföretag. Det finns 80 lyxiga bostäder som är fördelade på 6 låga byggnader bland 11 000 m2 trädgård med vacker medelhavsgrönska och ett trevligt poolområde. Lägenheterna har 2 till 4 sovrum och boytan sträcker sig från 116 m2 till 170 m2. För mer information klick på följande länk: Es Pinar Bendinat

Vårt koncept att samarbeta tillsammans med välkända arkitekter och byggföretag har gett mycket god respons och stor efterfrågan från våra kunder. Nu arbetar vi aktivt med framtida projekt i det attraktiva Portixol, charmiga Bonanova och vackra Deia. Vi förbereder också spännande investeringsmöjligheter där lägenheter och hotell kan byggas. Vi är mycket entusiastiska över den positiva utvecklingen som bostadsmarknaden på Mallorca befinner sig och Mallorcafastigheter hoppas att trenden fortsätter.

Se även vårt fantastiska projekt i Santa Catalina genom att Klicka här.

Lyxig livstil på Mallorca

På Mallorca är vi bortskämda när det gäller det exklusiva urvalet av enastående marinor. Det är lätt att drömma sig bort och koppla av när du njuter av atmosfären och omgivningar bland fantastiska båtar, förstklassiga restauranger och vackra solnedgångar. I år har ytterligare en ny marina öppnat i centrala Palma.

Screen Shot 2014-05-26 at 15.54.05

port blanc extra

NYHET Port Blanc
Invigningen av Port Blanc ägde rum den 17 maj i år. Den exklusiva, moderna och imponerande byggnaden har en yta på 700 m2. Här finns totalt fyra våningar, flera urläckra terrasser och en exceptionell design. Port Blanc ligger alldeles intill båthamnen STP i Palma. Här kan du njuta av en elegant och smakfull inredning, utsökt gastronomi och en otrolig panoramavy från den fantastiska takterrassen.

För mer information om Port Blanc här.

Besök hemsidan STP här.

Våra aktuella bostäder i Palma.

0402

Tristan_bg

Puerto Portals är den välkända och lyxiga båthamnen som ligger på Mallorcas sydvästra kust. Det är en aktiv och populär plats med ett brett urval av förstklassiga restauranger, exklusiva butiker och båtverksamhet. Puerto Portals har hela 639 båtplatser mellan 8-60 meter i storlek och en aktiv kalender fylld av olika intressanta evenemang.

För mer information om den aktuella marknadenm klicka här.

Besök hemsidan Puerto Portals här.

Våra aktuella bostäder i Puerto Portals.

10_PORT-ADRIANO-PRESS-04

1335643859_1

Port Adriano är en exklusiv båthamn som designats av den berömda och välkända arkitekten Philippe Starck. Det är en mycket rymlig båthamn med hela 82 båtplatser på mellan 20 till 80 meter och även upp till 100 meter under sommaren. Här finns flera populära restauranger, trevliga barer och butiker inom mode och vattensport. Klubben Mar Balear ligger också i hamnen och där man kan prova på en rad olika vattensporter som dykning, kajak, SUP och segling.

För mer information om Mar Balear, klicka här.

Besök hemsidan Port Adriano här.

Våra aktuella bostäder i Port Adriano.

 

03Maremostra

maremostraadd1
Taking responsibility is deeply rooted in the nature of how we act and decide as a company. We strive for a high quality and natural life both on land and under the sea. Mallorcafastigheter is a proud sponsor of the International Film Festival, 03 MareMostra. The film festival is an opportunity to see the underlying problems the world if facing today. We are all responsible for our daily actions, both as companies and as private individuals.

03 Mare Mostra Ocean International Film Festival is the reference film event of the Balearic Islands. The cooperation of the Public Administration, the media, the public and private sponsors like Mallorcafastigheter are all involved and committed to this event.

This nonprofit festival starts from the 26th to the 31st of May. It brings us the best water films and it is a wakeup call to make us realize how fragile our environment really is and how much impact our actions make.

Sweden is the guest country this year and the Swedish ambassador in Spain, Cecilia Julin, is invited. We will be able to enjoy excellent Swedish films such as Avalon from Axel Petersén; The Ice Dragon by Martin Högdahl; Call girl by Mikael Marcimai; Behind the blue skies by Hannes Holm and the documentaryThe Pirate Bay, away from keyboard by Simon Klose.

For more information please check the official website at:

03Maremostra

03Maremostra-twitter

03Maremostra-Facebook

 

Bostadsmarknaden på Mallorca

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA80703_3693 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 811174_30180005Mallorca har en mycket stabil och attraktiv bostadsmarknad. Det är en av de mest populära öarna i Medelhavet när det gäller att välja en plats där man vill köpa sitt andra hem eller semesterbostad. Med sin orörda skönhet som har behållits med rätt balans mellan uppbyggnaden av infrastrukturen och bevarandet av öns naturliga charm, har Mallorca behållit sin topposition i popularitet. Det finns många anledningar till detta.

Mallorca är mer internationell än någonsin med en pulserande huvudstad och en livlig multinationell gemenskap som erbjuder en fantastisk livsstil till de utlänningar som flyttar hit eller tillbringar semster här. Den moderna infrastrukturen för Mallorca har varit viktig för dess framgång, som den eleganta internationella flygplatsen med konkurrenskraftiga priser och bara två timmars flygtid till alla större europeiska huvudstäder, många sjukhus och kliniker av toppklass med hög standard samt flera renommerade internationella skolor.

Det underbara klimatet som bjuder på 300 soldagar per år med milda vintrar och njutbara somrar gör ingen besviken heller. Många fritidsaktiviteter som vandring, golf, segling, vindsurfing och cykling kan avnjutas året runt. Säkerhetsfaktorn spelar också in eftersom Mallorca är ett av de säkraste områdena i Spanien att leva i. Brottsligheten är låg jämfört med andra populära städer och platser i Spanien och runt Medelhavet.

Mallorcas kosmopolitiska atmosfär blandad med sin rika kultur och unika karaktär gör Mallorca till ett oemotståndligt resmål för köpare av sitt första eller andra hem. Mallorcas fastighetsmarknad har stabilt gått uppåt, främst eftersom ön inte bara lockar en stark nationell spansk kundgrupp utan också många internationella köpare, med britter och tyskar som dominerande europeiska kunder och på senare tid också skandinaver, fransmän och irländare.

Mallorcas rykte som destination med kvalitet och lyx har påverkat fastighetsmarknaden, särskilt de senaste fem åren, med stor efterfrågan på bostäder med havsutsikt, lägenheter i den gamla stadsdelen (Casco Antiguo) i Palma de Mallorca och traditionella lanthus. Fastighetsmarknaden på Mallorca erbjuder på medel-lång sikt utmärkta möjligheter som trygg och säker investering.

För mer information om Balearic öarna klicka här

För att se våra senaste bostäder klicka här

ORIS RALLY clasico Puerto Portals

Idag startar full koncentration och spänning kring minuter, motorer och rallybilar. Oris Rally Clasico tar plats för 10:e året i rad på Mallorca. Här möts rallyförare från hela Europa för att ta del av slingrande vägar i vacker miljö bland klippor och hav. Nytt för i år är den legendariska föraren Jean Ragnottis deltagande.

Den prestigefyllda glamorösa båthamnen Puerto Portals ger den perfekta kombinationen av excellent sport och underhållning. Här kan man se utställning av bilarna från 20.15 den 13 mars och från klockan 18.00 den 14-15mars.

Oris Rally Clasico Isla Mallorca grundades år 2001 av den entusiastiska och erfarna rallyföraren Toni Dezcallar och är idag en utav de mest respekterade och populära rallybanorna i Europa. Förra året 2013 var det nytt rekord bland deltagande bilar, några utav dem var en Jaguar C-Type 1963, en Porsche 356 Roadster 1960 och en Alfa Romeo SZ 1962.

En tradition inom klassisk motorsport är skapa symboliska klockor för tillägnad sport. Oris har tagit fram en unik klocka inspirerad av de klassiska bilarna som tävlar i rallyt. Klockan heter Sa Calobra, efter den mest omtalande bilvägen i rallyt.

För mer information besök hemsidan, ORIS RALLY CLASICO

Se även våra bostäder alldeles intill den exklusiva båthamnen Puerto Portals här

 

Adrenalinkickar på Mallorca

906615_19634497

DIVING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klipphoppning
Det låter mer som en dödslängtan än något du kan njuta av. Även om bungyjump utan rep låter som en dålig idé, har denna extremsport, som får adrenalinet att pumpa, blivit mycket populär på Balearerna. Du ska aldrig försöka dig på ‘Cliff jumping’ utan rätt utbildning och stöd från kvalificerade instruktörer. De visar hur man kan hoppa på ett säkert sätt ner i vattnet från 3-12 meters höjd, på platser runt hela ön, från Magaluf till Alcudia.

Kite surfing
Kitesurfing eller kiteboarding är en snabbt växande vattensport där du använder en drake för att utnyttja kraften i vinden och få brädan att glida på vattnet. Genom att flytta draken upp och ner så ökas eller minskas kraften och hastigheten som styr dig i vattnet. Mallorca har de perfekta förutsättningarna för att lära sig hemligheterna bakom kitesurfing. Med flera hundra blåsiga dagar per år, långa vita sandstränder och intensivt turkost vatten, kan det nog inte bli bättre.

Kanjonklättring 
Mallorca har ett världsomspännande rykte för sina berömda kanjoner och raviner inklusive den som anses vara nummer ett i Europa, Sa Fosca. Landskapet är verkligen imponerande och är en fantastisk plats för de som söker spänning att klättra ner i raviner på ett säkert sätt, med hjälp av en mängd olika tekniker som abseiling, simning och klättring. Kajonklättring är en relativt ny sport som utförs i bergskedjan Tramuntana med sina kalkstensklippor. De dramatiska ravinerna har formats av vatten under miljontals år och sina vackra skulpterade väggar och vattenfall ger en slående inramning för denna fartfyllda aktivitet.

Sea caving
Att utforska havsgrottor och grottklättring är ett bra sätt att svalka dig från sommarsolen och att njuta av ön Mallorca. Cova de Coloms är en av de enda havsgrottor som du kan simma in i och verkligen uppleva det magiska. Efter en kort simtur i grottan guidar en erfaren instruktör genom denna labyrint av gångar och underjordiska sjöar, hela vägen till hjärtat av grottan. Du behöver inte ha någon erfarenhet av grottutforskning eller grottklättring sedan tidigare, eftersom dessa vertikala grottsystem är en perfekt introduktion till den förtrollande världen i underjorden.

Vandring
Mallorca är den perfekta, året-runt destination för alla som gillar vandring. Mallorca har över 300 soldagar per år, omväxlande och spektakulärt landskap, och sin alldeles egna kultur och speciella charm. Den varierande terrängen lämpar sig väl för vandrare i alla åldrar, kondition och förmågor. Hela den nordvästra kusten är kuperad eller bergig med toppar på över 4000 meter, så de utmanande och svårare promenader brukar vara i denna del av ön. Däremot nordost och sydost är relativt platt, med mjukare och lättare vandringsförhållanden. Några av de kustnära vägarna i dessa områden är härliga vandringar för den som söker något mindre ansträngande. Och över hela ön kan du hitta vandringar genom vingårdar, fruktträdgårdar och öde landsvägar, så det finns bokstavligen något för alla.

Klicka här och läs mer om extrema sportsaktiviteter på Mallorca, hemsidan är på engelska.

Läs mer om Mallorca på vår hemsida genom att klicka här

Vad är en dag utan shopping?

DSC_0144

DSC_0098

DSC_0108

DSC_0135

Med ett fantastiskt utbud av utsökta restauranger, sportaktiviteter året om och vacker natur är Mallorca redan en mycket uppskattad paradisö. Men vad är en dag utan shopping? Är Mallorca rätt stad att besöka för en shoppingtur och vad är utbudet och standarden?

Om man tar en promenad genom Palmas shoppinggator, möts man av ett brett utbud av lyxiga märken, bra öppettider och väl utsmyckade skyltfönster. Palmas bästa utbud av shopping ligger nedanför den häpnadsväckande katedralen, vid havslinjen. Passeig des Born utmärker sig med sin högt vackra allé och har sedan 1500-talet varit det huvudsakliga promenadstråket i Palma.

Här ligger välkända butiker som Hugo Boss, Carolina Herrera, Tous, Mulberry och Louis Vuitton. Ett utav världens mest kända klockmärke Rolex, ett märke som består av lika delar mytbildning, lyx, äventyr och teknik. Rolex är ett av de företag som dominerar branschen med en oemotståndlig kombination av statussymbol och kvalité.

Bolaget Inditex är spanskt företag som är världens största bolag inom klädförsäljning och i Palma hittar vi såklart alla deras framgångsrika kedjor. Massimo Dutti, Uterque, Zara och Zara Home ligger på Passeig des Born och butikerna Pull & Bear, Stradivarius, Bershka och Oysho ligger med kort gångavstånd därfrån.

Det svenska aktiebolaget H&M, rankad till andra världens största klädbolag finns tillgänglig på placa Juan carlos I och alldeles intill på shoppinggatan Jaime III ligger flera kända varumärken bland annat Cuple, Clarks, Woman Secret, Intimissimi, Ritauls,Texture, Rosa Clará, El corte Ingles och det exklusiva världsmärket Loewe. Det finns även möjlighet att få tag i trendiga svenska märken från butiken By C som har det senaste från Tiger of Sweden, Voluspa, Filippa K, Dagmar och Lotta Design. 

Det flesta butikerna är franchise och därför är det inte helt ovanligt att hitta det senaste plaggen/accessoarerna från Madrid, Barcelona och Sverige. Låt oss avsluta med att säga att Palma är en vacker, välstädad och säker stad med ett brett utbud av världsliga varumärken, bankomater nära till hands och med promenad vänliga gångavstånd. En perfekta avslutningen efter en shoppingdag är en god fika eller smakrik lunch och här ligger det restaurangtätna området La Lonja, precis runt hörnet.

Klicka här och läs mer om det stora shoppingcentret El corte Ingles.

Läs mer om våra bostäder i centrala Palma genom att klicka här

Den lyxiga fastighetsmarknaden kvarhåller starka siffror på Balearerna

 

BILD3
BILD4

Utländska köpare har visat stort intresse och efterfrågan på nybyggda bostadskomplex och lyxobjekt på Mallorca. Detta har gett en positiv effekt till fastighetsmarknaden, som trots den hårda krisen står kvar med starka siffror. Utländska ägarskap har fördubblats på Balearerna under de senaste fem åren och den kundkrets som visar störst efterfrågan är från Storbritannien, Tyskland, Ryssland och Sverige.

Det finns tydliga siffror som bekräftar hur den svenska och ryska marknaden ökat på Mallorca, Menorca och Ibiza under det senaste åren. 2008 fanns det 35 ryska inköp och år 2012 var den siffran 86. Endast 27 bostäder köptes av svenskar under 2008, denna siffra steg till 168 år 2012. Balererna har lyckats få bostadspriserna att gå i rätt uppåtgående riktning medan Grekland, Egypten och Turkiet har behövt sänka sina priser för att locka fler turister.

Företaget Taylor Wimpey España är ett välkänt företag som utvecklar nya bostadskomplex på Mallorca. Ett pågående projekt är Camp de Mar Beach, där bostadskomplexet består av lyxiga radhus med två till tre sovrum med anlagda medelhavsinspirerade trädgårdar och swimmingpool. Projektet beräknas vara färdigställt i juni 2015 och redan har fem av 30 bostäder sålts. Camp de Mar ligger på den sydvästra delen av Mallorca och är en populär plats bland golfare med Andratx golfbana i närheten. Det ryktas även att en berömd fotbollsspelare är en av de första köparna, medan Michael Douglas och Claudia Schiffer ofta syns till i Puerto de Andratx regionen.

Ibiza och Mallorca har aldrig varit överexploaterade eftersom alla byggprojekt har varit hårt kontrollerade av myndigheter. Dessa öar har istället haft konstant hög efterfrågan från angelägna britter, holländare, tyskar, danskar, svenskar etc. som vill säkra ett hem på Balearerna.

För mer information om projektet Camp de Mar Beach, klicka här

Läs hela artikeln på engelska geonom att klicka här

Göra din egen olivolja på Mallorca

1223594_76872903

SonCatiu är ett unikt företag som producerar olivolja samt välkomnar dina egna oliver från trädgården. De som har egna olivträd, skickar sina oliver för att producera sin egen olivolja med egen logo och märke. Detta är ett enkelt, smidigt och kul sätt att stödja det lokala företagen och sina egna olivträd. Vi rekommenderar även att besöka SonCatiu trevliga Pa amb oli restaurang. Nedan kan du läsa mer om vad Pa amb oli är för något.

Hitta till Oliera SonCatiu:
Adress: Oliera Son Catiu, Carretera de Inca a Artá.
Direktbuss nummer: 340, 390 från Plaza España, approx.: 45 minuter.
Bilväg: 29 minuter.

Besök deras hemsida
här

Mallorkinsk Pa amb oli = Grovt bondbröd, Ramallet tomater, olivolja och salt.
Det här är en traditionell rätt som är favorittilltugget i hela Katalonien och Mallorca.

Hur äter man Pa amb oil?
Brödet av vete är oftast skuret i stora och tunna skivor, utan salt och med lite surdeg eller jäst för att hålla det kompakt. Brödet rostas och sedan tar man halva tomaten och mosar den över brödskivan. Därefter tar man på en mild olivolja och lite salt, ibland även lök och kapris. Detta är grunden till en Pa amb oli och nu börjar det roliga, att välja pålägg. Populärast är smakrik ost, lufttorkad skinka eller Sobrasada, men det finns många olika alternativ.

Baka ditt eget Pa amb oli bröd, läs receptet här (på spanska)
recept

Vi har också fina gårdar och hus till salu i samma område, för mer information:
klicka här