Topp “chiringuitos” på Mallorca

När sommaren väl är här, är ett av de bästa alternativen att närma sig stranden, njuta av solen och havet, och om möjligt dricka något uppfriskande på stranden. Mallorca har ett brett utbud av strandbarer, de så kallade “chiringuitos” där du kan unna dig ett mellanmål, äta små tapasrätter eller till och med njuta av haute cuisine. Här är några av våra tips på strandbarer:

Il Chiringo

Il Chiringo

Il Chiringo, som ligger i Palmanova och dess coola atmosfär, erbjuder mycket god mat och en utmärkt service. Det kan bli extra trångt där ibland speciellt under helgnätter på sommaren då de har en DJ på plats.


Cala Sa Nau

Cala Sa Nau

Cala Sa Nau är namnet på strandbaren som ligger på den mjuka sanden i den lilla viken med samma namn, mellan Porto Colom och Cala d’Or. På menyn har du allt från kötträtter, färsk fisk, snacks, naturliga juice eller cocktails. På helgerna kan du dansa till levande musik eller till musik från DJ:n.

Cala Sa Nau


Roxy’s Beach Bar

Roxy’s Beach Bar

Roxy’s Beach Bar, är platsen att gå till om du vill njuta av ett härligt glas cava eller en frisk “sangría”, samtidigt som du tittar på den vackra marinan i Puerto Portals. Detta är en mycket populär strandbar som besöks av både lokalbefolkning liksom turister.


El Chiringuito

El Chiringuito

El Chiringuito är en av de mest populära “chiringuitos” bland lokalbefolkningen och erbjuder en fantastisk utsikt över Sa Foradada och en chill out atmosfär. Solnedgången här är hisnande och något man måste uppleva åtminstone en gång i livet.


Mirlinda Januzi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Mallorcafastigheter har gått med i Cleanwave-rörelsen

Mallorcafastigheter har beslutat att rida på vågen mot en plastfri värld och har därför gått med i Cleanwave-rörelsen som syftar till att bevara Medelhavet och eliminera daglig användning av alla plastflaskor.

Cleanwave är en dynamisk rörelse av likasinnade individer som förstår det akuta behovet av att tillhandahålla hållbara alternativ till engångsbruk av plastflaskor på Balearerna och bortom. Bara på Balearerna förbrukar vi 1,5 miljoner plastflaskor om dagen.

Cleanwave tycker att dricksvattnet ska vara fritt tillgängligt och strävar efter att minimera plastavfall genom försäljning av flaskor av rostfritt stål, hållbart framställda och producerade med minimal miljöpåverkan och lätt att rengöra. Eftersom vi är en av Cleanwaves påfyllningsstationer, du kan köpa den stålfria flaskan hos oss. Cleanwave-flaskan är inte bara ett enstaka köp – det är ett sätt att leva! Låt oss alla rida på Cleanwavevågen!


Mirlinda Januzi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Cykla på Mallorca: Guidade cykelturer av “Cycling in Palma”

Mallorca har blivit ett paradis för alla cyklister. Grundläggande aspekter för en lyckad cykelaktivitet är klimatet, bergen och de goda vägarna. De milda temperaturerna under vårsäsongen lockar både amatörmässiga liksom professionella lag, till en utmärkt försäsongsträning som man sedan fortsätter med i sitt hemland.

Områdena Playa de Palma och Alcudia har anpassat sina hotellerbjudanden för att utrota eventuella lågsäsonger genom att erbjuda hotell till cyklister under vintersäsongen. Cykeltävlingar, triathlon, Ironman och andra tävlingar har orsakat en stor tillströmning av denna typ av turism.

Cycling in Palma är ett litet företag som erbjuder personlig och specialiserad service för varje klient. Det är möjligt att hyra avancerade landsvägscyklar och göra privata turer inom centrum av Palma liksom utanför, som att upptäcka det storslagna Sierra de Tramuntana, med dess pittoreska byar och vackra landskap.

Cycling in Palma ligger i den populära stadsdelen Santa Catalina. Det privilegierade läget erbjuder också möjligheten att välja flera vägar ut ur staden mot bergen. De väljer de mest intressanta cykelvägarna, baserat på en skön naturupplevelse, ett kulturintresse och de vägar som är perfekt anpassade för cykling.

Ta en titt här på några exempel på guidade cykelturer som Cykling i Palma erbjuder. Deras cykelturer är utformade med olika svårighetsgrader i åtanke samt specifik varaktighet. Alla utgår ifrån Palma, men de levererar också cyklar till din bostad. De kan också skapa en personlig tur som är helt anpassad till dina förmågor och preferenser. Klicka här för mer information.


Mirlinda Januzi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Guiden till Mallorcas bästa fysioterapeuterna

Vad är då en fysioterapeut? Om jag säger att yrkestiteln tidigare var sjukgymnast så kanske fler av är bekanta med vad det är. En fysioterapeut arbetar med att bedöma, förebygga, lindra och bota hälsoproblem. Folkhälsa, stress, idrottsmedicin, manuell medicin och ortopedi är några viktiga kompetensområden men i yrkesrollen ingår även att självständigt bedöma patientens skador och förmågor som en del i utredning av sjukdom. Vanligt är ex bedömning av motorik, styrka, ledrörlighet och smärta.

Under mina många år som idrottskvinna hade jag turen, eller kanske oturen, att aldrig gå till en fysioterapeut. När kroppen är ung och stark så känns det som att man kan ta sig an hela världen på egen hand, vilket man kanske också kan just då och där. Man tänker dock väldigt lite på framtiden och att man faktiskt kan ta hand om sin kropp i förebyggande syfte. Det är något som jag har fullständigt klart för mig idag och unnar mig därför en ”rundsmörjning” minst en gång varannan månad eller en gång i månaden, när jag tränar hårdare. Nu tänker ni säkert, ja men det är ju en tids- och pengafråga också och visst, det går det inte att komma ifrån. Fast är det inte värt att ta hand om vår fantastiska kropp här och nu, medan det ännu inte är för sent och för att det aldrig ska bli för sent? För visst är det härligt att ha en kropp som är i harmoni med allt du vill ta dig för, i ditt vardagliga liksom i ditt idrottsliga liv? En garanterad investering för framtiden!


Fisiosan – Vicens Marí Mayans

Fisiosan

Ägaren till Fisiosan är fysioterapeuten Vicens Marí Mayans. Jag kom i kontakt med Vicens för första gången under mina år som löpare där han hjälpte mig med några mindre skador men även i förebyggande syfte under denna period av många och intensiva träningssessioner. Behandlingen är personligt utformad och de tillämpar de bästa teknikerna och den mest avancerade teknologin som finns på marknaden. En sammanslagning av teknik och fysioterapi för att återhämta sig och förbättra det fysiska tillståndet mycket snabbare och effektivare. Kombination av personlig behandlingsplan med maskiner speciellt utformade för fysioterapi, vilket gör att effektivare behandlingar och lösningar kan genomföras. Vicens brukade vara huvudansvarig fysioterapeut i fotbollslaget RCD Mallorca i mer än 15 år och arbetade också tillsammans med Rafa Nadal Academy tills alldeles nyligen.

Carrer de Jesús 36, Palma

fisioterapiapalma.es


Susana Casanovas

Fysioterapeut Susana Casanovas – Cenfi

Susana är utmärkt fysioterapeut och direktör för Cenfi-centret, men de är 5 fysioterapeuter som totalt arbetar där. De arbetar med manuell terapi, torr punktering, terapeutisk träning, radiofrekvens, hypopressiv träning, osteopati (inte Susana men hennes kollegor gör). De behandlar också barn med kolik, bronkiolit, neurologisk fysioterapi, sport, traumatologi, bäckenbotten, graviditet, postpartum etc.  Susana och hennes kollegor behärskar det mesta inom fysioterapins område och vi kan varmt rekommendera hennes sportmassager som garanterat löser upp alla eventuella muskelknutor och spänningar.

C / Molí d’en Perot 6, Palma

susana.casanovas@gmail.com


Fysioterapeut / Osteopat Rocio

Fysioterapeut / Osteopat Rocio

Rocio är en fysioterapeut och osteopat som kombinerar att jobba både på ett sjukhus och sin egna mottagning i hemmet. Hon jobbar främst med traumaskador, idrottsskador och inom pediatrik med till exempel barnkolik och medfödd torticollis (CMT). Hon kör själv crossfit, där jag träffade henne första gången, och jobbar mycket med traillöpare. Som van idrottare kan hon snabbt relatera till olika idrottsskador och hjälpa dig med belastningsskador med mera.

rociofisiopalma@gmail.com


Mirlinda Jonuzi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Santa Catalinas 6 bästa restauranger

Santa Catalina är en trendig stadsdel i Palma, bara ett stenkast från Club Nautico. Santa Catalina är en av Palmas mest eftertraktade områden, tack vare sina traditionella och charmiga fiskarkvarter med fina trevåningshus och trädkantade gator.

Palma har många riktigt bra restauranger och Santa Catalina i sin tur erbjuder några av de allra modernaste och bästa restaurangerna. Jag har samlat de 6 bästa i Santa Catalina på min lista. Jag hoppas att ni kommer att tycka om dem lika mycket som jag gör.

Kuroböta

Plaza Progreso 9

På den spännande restaurangen Kuroböta i Santa Catalina serveras asiatisk fusion och cocktails med unik tvist. Restaurangen öppnar enbart på kvällarna från och med 19.30 och erbjuder en mysig och välkomnande atmosfär. På menyn finns rätter som ingefärsmarinerad tonfisk, dumplings  med skorpion fisk och grillade spicy räkor. Vi rekommenderar Kuroböta för dess innovativa mat med blandning av smaker och cocktails som passar utmärkt både för en utekväll med vänner och för en romantisk middag för två.

Sumaq

C/ Cotoner 44

För alla som inte redan upptäckt den fantastiska peruanska maten kommer vi nu med ett tips på den riktigt bra peruanska restaurangen Sumaq under ledningen av kocken Irene. Typiska rätter, som vi är vana att se i det peruanska köket, som ceviches, tiraditos  och causas blandas med utsökta rätter som australiensisk lammbiff och piscoflamberad bläckfisk. Min personliga rekommendation är ”lomo saltado” i sällskap av en pisco sour.

Naan Street Food

Calle Caro 16

Naan erbjuder ett komplett sortiment av streetfood från världens alla hörn. Fisktacos är ljuvliga, den japanska Ramensoppan med griskött, alger och miso fyllande och smakrik. De erbjuder alla rätter i två varianter beroende på om du vill dela eller ha en hel rätt för dig själv. Ett utmärkt val om du vill prova flera rätter från olika delar av världen mitt i Palma, utan att behöva resa jorden runt.

Duke

Calle Soler 36

Vi kan inte låta bli att nämna Duke. Inte bara för den fantastiska maten utan även för den trevliga stämningen och utmärkta servicen. Duke grundades för 10 år sedan av en surfare och en kock som både brinner för maten de serverar. Här erbjuds deras favoriträtter från olika delar av världen där många av rätterna är anpassade för veganer, gluten och laktosintoleranta. Missa inte deras lunchmeny som varierar dagligen men alltid leverar! Min rekommendation på menyn är deras thaisallad med anka, veganska tacos och deras utsökta hamburgare!

Vandal

Plaza Progreso 15

På den populära restaurangen Vandal i Santa Catalina möts du redan i dörren av deras provokativa attityd i formen av en grafittimålad fasad. På menyn möts smaker och aromer i olika konsistenser. Här upplever du fusion i sitt bästa, med rätter från Asien, Sydamerika som blandas med det europeiska köket. Vi rekommenderar att dela på rätterna för att prova så många som möjligt. Några av våra favoriter är den marinerade makrillen som serveras med majonäs av pinjenötter och sorbet av ponzu, ceviche med kokosskum och kolgrillad Black Angus.

Wasabi

Calle Sant Magin 55

På Wasabi serveras, enligt mig, den bästa sushin i Palma. Servicen är alltid utmärkt och råvarorna färska. Detta är ursprungsrestaurangen men det finns nu ett antal fler lokalen både i Palma och även i resten av landet. Dagtid serveras en prisvärd lunchmeny. Här rekommenderas starkt de tempuriserade rullarna, speciellt Tuna Poki Maki av tonfisk, helt underbar. Wakamesalladen, Osaka samt Spicy Tuna rullarna och gyosas bör även provas. Wasabi är den japanska restaurangen som aldrig misslyckas.


Senast inkomna objekt i Santa Catalina

Bostäder till salu i Santa Catalina


Johanna Andersson

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Den lugna byn Portocolom

På den östra kusten på Mallorca ligger den lugna byn Portocolom, en traditionell fiskeby som bibehåller sin ursprungliga charm med små fiskebåtar, båthus och fyrar. Portocolom har fått sitt namn efter Christopher Columbus som sägs ha fötts i byn. Byn har historiskt varit en fiskeby, och fram till sent 1800-tal pågick även en flitig handel med frakt av vin till Frankrike. Portocolom ligger i en skyddad vik med ett stort antal fina badvikar som till exempel Cala Marçal som ligger en enbart en kilometer från Port de Portocolom.  

Man kan inte besöka Portocolom utan att prova det lokala utbudet av fisk och skaldjur. Vi rekommenderar den trevliga restaurangen Sa Llotja som ligger i hamnen med utsikt över viken. För de golfintresserade ligger den fina golfbanan Vall D’or i närheten, många anser den vara den bästa golfbanan på Mallorca. På Vall D’or kan du njuta av att spela 18 hål med en fantastisk utsikt över havet och mot bergen.

I byn Portocolom erbjuder Mallorcafastigheter ett högkvalitativt nybyggt bostadsprojekt (MF1558) till ett reducerat pris på de återstående 12 lägenheterna. Byggnaderna består av tre våningar och erbjuder lägenheter med 2 och 3 sovrum. Bottenvåningen (MF1558A) har privata trädgårdar och takvåningarna (MF1558C) har stora terrasser på taket. Första våningen (MF1558B) har den privata terrassen på 20 m2. Bostadsytorna varierar mellan 82 m2 och 104 m2 och priserna varierar mellan 275 000 euros och 580 000 euros. Dessa högkvalitativa bostäder ligger nära havet, har ett fantastiskt poolområde och vackert anlagda trädgårdar.


Johanna Andersson

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Mallorca Wine Tour

För några år sedan bestämde jag mig för att överraska min kära vän med något annorlunda på hennes födelsedag. Jag ville ge henne en ny upplevelse och något som vi båda kunde dela tillsammans. Vinälskare som hon är, tog jag henne med på en tur med Mallorca Wine Tour. Detta är en av de trevligaste upplevelserna som vi har haft tillsammans här på Mallorca och en som vi verkligen kan rekommendera.

Tanken på ett tåg som tar dig genom Binissalems vinområde medan du njuter av landskapet är genialt och en av de saker som gör denna tur så unik. Denna vinprovningstur tar dig till några av de bästa vingårdarna på ön och låter dig få veta deras historia och smaka på deras prisbelönta viner, åtföljd av gourmetmat (typiska Mallorkinska tapas).

Guiderna på turen är mycket kunniga och väldigt passionerade vad gäller vin och lär dig om olika druvor, som bara odlas på ön, samt hjälper dig att förbättra dina vinprovningsförmågor. Vem kan säga nej till det! De har olika typer av turer att välja bland och om du är nyfiken och vill ha en livsupplevelse, se mallorcawinetours.com för mer information.


Mirlinda Jonuzi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Guiden till Mallorcas bästa personliga tränare

Träningsbranschen har alltid varit en bransch i ständig utveckling. De olika träningstrenderna byts ut och ersätts av nya eller nygamla träningsmetoder, på löpande band. Jag har själv tränat i hela mitt liv och har hunnit prova på många olika sporter och träningsformer och det jag har märkt på senare år, är att den personliga träningen har vunnit mycket terrängen. Vi verkar vilja bestämma exakt vad och hur vi vill träna och framför allt när det passar oss. Flexibilitet och kvalitet är extra viktigt i vår vanligtvis stressade vardag. Själv har jag provat på olika former av personlig träning och tycker att om man någon gång i livet kan unna sig att träna några veckor med en personlig tränare så ska man verkligen prova det. Man får en sån otrolig kick och presterar det där lilla extra som är svårt att plocka fram när man tränar själv. Det finns otroligt mycket att välja bland på Mallorca men här kommer några tips på olika tränare som jag har provat och som ligger mig varmt om hjärtat.


Aurelio Ruiz

Aurelio Ruiz

Aurelio är en utbildad personlig tränare som ursprungligen kommer från fotbollsvärlden men som ”sadlat om” och numera ägnar sig åt personlig träning. Hans fokus är olika typer av utomhusträning; löpning, yoga, stretching, coreträning, funktionell träning och komplementerande träning för golfspelare, cyklister, löpare och tennisspelare. Man kan träna själv med honom, i par eller i grupp. Själv går jag på hans fartfyllda och roliga funktionella gruppträningar där vi tränar till bra musik och ser ut över fantastiska Golf Son Muntaners gröna områden. För mer information kontakta Aurelio (talar engelska) via mobil 0034 646793009.


Silvia García del Castillo

Silvia García del Castillo

Silvia är utbildad fysioterapeut och licensierad pilatesinstruktör. Hon är väldigt disciplinerad och tekniskt skicklig på egentligen all typ av träning som hon instruerar i. Silvia utför sina träningssessioner framför allt på Pure Fitness Club i Palma men är flexibel och åker ibland även hem till folk som önskar det men kan även köra utomhusträningar. Med Silvia kan man köra pilates, stretching, funktionell träning, konditionsträning, förebyggande träning och mycket mer. Vill du pressa dig själv lite extra så är Silvia ett utmärkt val. Hon är ursprungligen mallorkinska men talar flytande engelska. För mer information kontakta via email: silvia479151@gmail.com.


Mateu Palmér

Mateu Palmér

Mateu har rört sig länge inom idrottsvärlden och framför allt inom racketsporterna tennis och padel. Han var mästare på Balearerna i tennis under 10 år, flerfaldig mästare på Balearerna i padel och är den nuvarande mästaren på Balearerna i åldersklassen +50 i padel. Mateu var länge gymchef på legendariska MegaSport Centre men har ändrat inriktning och är numera ägare för Pins Padel där han ger privatlektioner i padel. Han jobbar med alla nivåer, nybörjare liksom de som vill finputsa tekniken eller de som helt enkelt bara vill utveckla sitt spel. Mateu anpassar sig till sin elevs nivå när han planerar träningen och har väldigt dynamiska övningar. Har du aldrig provat på padel så kan jag varmt rekommendera dig att prova och prova gärna med Mateu! Du får garanterat svettas och ett gott skratt på köpet. För mer information kontakta gärna Mateu på 0034 687404841 (han talar engelska).


Mirlinda Jonuzi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Palmas bästa brunchställen

För alla som tycker om en ordentligt frukost kommer vi nu med de bästa ställena för att äta brunch i Palma. Brunchen, en mix av frukost och lunch, har blivit något av en fluga de sista åren. Vi hakar på trenden, för vad är väl bättre än att kombinera en sovmorgon med en långsittning med en härlig frukost och ett glas cava i sällskapet av goda vänner. Eller varför inte överraska din flickvän eller pojkvän med en söndagsbrunch på alla hjärtans dag? Detta är några av våra favoritställen.


Nakar

Avenida Jaime III 21

07012 Palma de Mallorca

På Hotel Nakar i centrala Palma serveras en komplett söndagsbrunch varje vecka. Restaurangen Cuit ser ut över Palma med en fantastisk utsikt över  takåsarna. Brunchen erbjuder allt från varma risrätter till utmärkt kallskuret, och bakverk. Husets DJ underhåller med musik under brunchen.

Söndagar kl 12-15, 25 euro.


OD Portals

Av. Tomás Blanes Tolosa 4,

07181 Portals Nous

På OD Portals serveras ungefär en gång i månaden en unik mexikansk brunch som kombinerar härliga cocktails med mexikansk mariachimusik. Den kostar 28 euro som inkluderar en välkomstdrink. Brunchen serveras från kl 13-16 på särskilt utvalda datum.

Övriga helger så serveras en Tasting brunch för 25 euro som inkluderar dryck.


Hotel Maricel

Carretera d´Andratx 11

07181 Palma de Mallorca

Strax utanför Palma i Cas Catalá ligger Hotel Hospes Maricel. Frukosten på hotellet har fått nomineringen världens bästa frukost av Madrid Fusion, Spaniens mest prestigefyllda gastronomiska event. Detta lever de upp till med en frukostmeny som bjuder på rätter som gazpacho av blodapelsin och persika med basilikaglass, dekonstruerad potatisomelett med tryffelbrioche och kaviar bland många andra. Den generösa frukosten kostar 49 euro och serveras på sommaren, på den vackra terrassen som tittar ut över Medelhavet. En sittning tar mellan två till tre timmar, förbered er för en upplevelse utöver det vanliga.


Santosha

Calle Metge Matas 2

07012 Palma de Mallorca

På Santosha serveras en internationell meny som inspireras av ägarnas resande och kärlek till Mallorca. Den mysiga lokalen ger en hemtrevlig känsla och ingredienserna är i stor utsträckning ekologiska och lokalodlade. Brunchen serveras onsdag till söndag mellan 10 och 13 och består av en färsk fruktsallad och avocadotoast. Priset är 9.50 euro.


Johanna Andersson

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Luciafirande i Palma

Santa Lucia har en lång tradition i Skandinavien, men var ursprungligen ett italienskt helgon from IV-talet. Santa Lucia firas den 13 december i olika delar av Italien, Katalonien, liksom i Skandinavien, där det som vi vet har blivit en viktig högtid för att lysa upp det mörka december och ge oss tro, hopp, och en anledning att lita på att det goda och ljusa är på intåg. Det finns många legender kring Santa Lucia, som brukar beskrivas som ”hon som bär på ljuset”. En av legenderna berättar att Lucia bar ut hjälp och mat till de kristna som gömde sig i Roms katakomber under IV-talet. För att ha sina händer så fria som möjligt lyste hon upp sin väg med hjälp av en ljuskrona. En annan historia säger att Lucia var en djupt troende kristen född i Siracusa som blev dödad på grund av sin tro. De röda banden som vi ser i Luciatågen symboliserar Lucias våldsamma död och martyrskap. Lucia har blivit en kristen ljusfestival, eftersom dagen sammanfaller med adventstiden så blir det en högtid som signalerar den stundande julen och Kristus ljus.

I Skandinavien vet vi väl hur mycket vi kan längta efter ljus under de mörka vintermånaderna. Det finns flera olika teorier om hur Lucia-legenden nådde Sverige, det kan ha varit via präster, eller tyska köpmän, eller till och med från Vikingarnas äventyr y södra Europa. Den italienska legenden har i Sverige smälts ihop med olika förkristna traditioner, och nu förknippar vi Lucia med Luciatåg, pepparkakor och lussebullar, sång och mycket ljus. Tack vare alla skandinaver på ön, har denna speciella tradition även nått Mallorca. Här kan man på kvällen den 13 december njuta av en fantastisk Luciakonsert i den vackra katedralen i Palma. Det är svenska skolan som årligen anordnar Luciatåget, och det har redan blivit en populär tradition både bland svenskar, mallorquiner och internationella invånare.