Son Espanyolet: Spansk Charm, nära till Stan och ett Härligt Lugn

 

Son Espanyolet är ett eftertraktat område i Palma med låga byggnader med innergård och trädgårdar. På enbart några minuters promenad når man Santa Catalina, centrala Palma och strandpromenaden. Det är ett lugnt område som lämpar sig väl till även familjer då det finns flera skolor i närheten. Här finner man spansk charm, närhet till stan och ett härligt lugn.

Strax utanför Son Espanyolet, i Santa Catalina ligger den underbara Palma Sport & Tennis Club som erbjuder tennisbanor, gym och spa av allra högsta kvalitet. Här finns även en bistro som serverar lokala produkter. Varje år spelas här turneringen Legends Cup med tennisspelare som nu anses legender.

SON ESPANYOLET HIGHLIGHTS 

MF2236 – Trevligt townhouse med öppen planlösning

MF1904 – Nybyggt hus med pool

I Son Espanyolet hittar vi även en svenskägd musikstudio av världsklass, nämligen Palma Music Studio. Förutom att spela in musik av artister som Kim Wilde och många andra gör de även onlinekurser i sång och musikproduktion, röstinspelningar och mycket mer.

I Son Espanyolet hittar vi många restauranger och caféer. På trevliga Casatitacafe kan man köpa en god dagens lunch för ett rimligt pris och många olika sorters bröd. 

Hong Thai erbjuder autentisk thaimat för take away. Lowther Craft Beer är ett lokalt ölbryggeri där man hittar både deras egna öl men erbjuder även öl från hela världen. 

Los3chamacos serverar mexikansk mat och drinkar och är väl värt ett besök. 

Bar Top erbjuder tapas, öl, llonguets och rock´n roll. Ett svårslaget koncept! 

Det privata sjukhuset Clinica Juaneda är beläget i Son Espanyolet och är ett självklart val för både spanska och internationella patienter. De erbjuder även tolkningstjänster för de patienter som inte behärskar spanskan. 

SON ESPANYOLET HIGHLIGHTS

MFP034A – Nybyggt townhouse med privat terrass och pool

MFP060 – Lyxigt townhouse med pool

 

Johanna Andersson

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Den Söta Historien om Semlan

För oss svenskar är traditionen av semla något som ljuset i mörkret efter en lång vinter. Visst, det är fortfarande vinter men man vet att vi går mot ljusare tider. Semlan är ett bakverk som så gott som alla svenskar har en relation till och det äts hela 44 miljoner semlor per år. 

Seden av att äta semla går tillbaka till tiden då Sverige var ett katolsk land och då man fastade inför påsken. I Innan fastan, under fastlagen, åts och dracks det ordentligt under 40 dagar för att äta upp sig inför fastan. Fettisdagen är den sista dagen innan fastlagen och infaller i år den 16e februari. Under fastan skulle man undvika att äta kött (carne därav carnaval) eller frossa på andra sätt så därför festade man till det ordentligt på fettisdagen. I andra delar av världen firar man karneval under denna tid medans vi svenskar njuter av detta utsökta bakverk. Detta firande av fettisdagen pågår fortfarande i stora delar av världen som Mardi Gras (fet tisdag) i New Orleans/USA, i Rio de Janeiro firar man den berömda karnevalen i Rio, liksom i Tyskland och även här på Mallorca.

Om du nu känner för att äta semla så kan vi tipsa om att de finns att köpa här på Mallorca på det svenska bageriet Fika Farina i centrala Palma. Är du i närheten av Santa Catalina så hittar du semlor på det lilla trevliga bageriet Pan Comido och på det svenska bageriet Palma Bread

Vill man köpa andra svenska produkter här på ön så har Swedish Shop Palma ett stort utbud av produkter. I Santa Catalina hittar du svenska godsaker på Swedish Stuff. I Illetas ligger även butiken Excellent Swedish Supplies.

 

Massar Midgley Mahdi, Team Assistant @ Mallorcafastigheter

San Agustin: Ett Eftertraktat Område vid Havet

 

San Agustin, strax utanför Palma på den sydvästra delen av Palmabukten, är ett trevligt litet samhälle beläget nära kusten och flera fina stränder. Här finner man en härlig blandning av bofasta och turister. Det är en utmärkt plats för att bo året runt då du i närheten hittar allt som man kan behöva: restauranger, caféer, mataffär och apotek. 

På gångavstånd ligger den nyrenoverade Cala Nova hamnen där man även finner den lilla badbukten omgiven av pinjeträd med en liten sandstrand och klippor. Den populära stranden i Cala Major når man på några få minuter till fots. 

SAN AGUSTIN HIGHLIGHTS 

AB35842 – Vacker lägenhet med otrolig havsutsikt

MF2200 – Exklusiv lägenhet med havsutsikt på första linjen

SAN AGUSTIN TIPS

Elefante

Caféet Elefante mitt emot Cala Nova serverar organisk och lokalt odlad mat med en helt fantastisk presentation. Här serveras en god brunch, goda juicer och smoothies och specialkaffe från Mistral bland mycket annat.  

Bon Thai

Bon Thai gör autentisk thaimat till bra pris. Den trevliga personalen gör ditt besök till en helhetsupplevelse.

Cibus

Hos Cibus kan du njuta av äkta italienska pizzor gjorda i stenugn och har även hemkörning.  

Restaurang Bruno 

Restaurang Bruno är belägen i den nyrenoverade hamnen Calanova. Här kan man njuta av mat av utmärkt kvalitet direkt från marknaden. De har en prisvärd lunchmeny och på menyn finner man även klassiska spanska rätter liksom moderna.

SAN AGUSTIN HIGHLIGHTS

90819 – Renoverad lägenhet med havsutsikt

MF2151 – Takvåning med två stora terrasser

SAN AGUSTIN TIPS

Forn de San Agustín

Den här familjeägda bageriet gör fantastiska ensaimadas med fikon, äppelkaka och wienerbröd.

Zhero Beach Club

Den närliggande strandklubben Zhero Beach Club i Cala Major har en härlig atmosfär och erbjuder en exklusiv restaurang med en fantastisk havsutsikt. Det finns en trevlig pool med solstolar och även direkt tillgång till havet. 

El Nido

El Nido serverar en gastronomisk fusion av rätter från Asien och Medelhavsmat. Deras specialitet är mat från Filippinerna och är väl värt ett besök 

Los Iannini 

Hos familjeföretaget Los Iannini finner man äkta italiensk glass. Familjen Iannini har producerat glass sedan 40 år tillbaka och började i Italien. Det finns 3 olika Los Ianninis i San Agustin och Cala Major området.  

 

Johanna Andersson

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Mallorcapodden: En Podcast för alla Mallorcafantaster

 

Den som gillar Mallorca har säkert inte kunnat undgå att lyssna på Mallorcapodden som kommer varannan fredag. Där pratar Helena och Catharina om allt möjligt som rör Mallorca. Det kan vara bostadsköp, takbarer, hundar eller fotboll – men alltid på Mallorca.

Mallorcapodden, eller Hashtag PMI som den har hetat fram till årsskiftet, grundades för nästan 3 år sedan när Helena Englund och Catharina Grundström lärde känna varandra på en nätverksträff och började prata om radiopoddar.

Catharina var en erfaren poddlyssnare och Helena hade tidigare producerat en podd som heter Språkpodden. Ju mer de pratade om att starta en svensk podd för vardagslivet på Mallorca, desto roligare lät det och till slut bestämde de sig för att göra några pilotavsnitt.

 

Våra första avsnitt var kanske inga mästerverk, men vi fick ändå bra recensioner och uppmuntrande kommentarer. Innehållet och formatet vägde upp för vår brist på erfarenhet, säger Helena.

Formatet är småprat och personliga erfarenheter och reflektioner. Catharina och Helena delar med sig av sådant som de upplevt själva, men gör inte anspråk på att vara experter eller heltäckande. Ja, bortsett från det återkommande inslaget med Helenas språkspaning kanske – hon är trots allt språkexpert i grunden. Annars handlar podden om allt möjligt som man upplever på Mallorca.

 

– Vi pratar om sådant som vi själva tycker är roligt och intressant, säger Catharina. Det kan vara nöjen och fritidsaktiviteter, men också vardagspraktikalteter såsom myndighetskontakter eller värma upp huset. Helena och jag har lite olika infallsvinklar så det brukar bli en rolig mix.

Efter pilotavsnitten bestämde de sig för att göra allvar av idén och nu producerar de ett nytt avsnitt varannan vecka. Det märks att de tycker att det är roligt och det är en härlig energi i varje avsnitt.

Podden vänder sig till alla som bor på, reser till eller bara drömmer om Mallorca. Lyssnarna är alltså inte bara de som redan bor här, utan också de som halvtidsbor eller är på väg att köpa bostad. Avsnitten har nästan alltid både rolig och användbar information och på facebook-sidan postar de länkar till sådant som de pratat om.

Mallorcapodden finns att ladda ner på alla poddplattformar, till exempel iTunes, Acast, Spotify och Google podcast. Men du kan också skriva upp dig på deras e-postlista så får du en notis med epost när det finns ett nytt avsnitt.

 

Massar Midgley Mahdi, Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Mallorcafastigheter firar 15-årsjubileum

 

 

Vi vill ta tillfället i akt och tacka dig, vår kund. Oavsett om du är en ny kund hos Mallorcafastigheter eller om du har köpt eller sålt med oss för länge sedan, är vi skyldiga dig allt för att du har valt oss som din mäklare.

Vi startade som ett litet enmansföretag 2005 med bara en handfull kunder och nu har vi blivit den ledande skandinaviska fastighetsbyrån på Mallorca. Idag har Mallorcafastigheter ett team med 12 hårt arbetande proffs som administrerar en databas med över 30.000 kunder och över 800 fastigheter.

Under dessa år har vårt företag anpassat sig och vuxit på grund av feedback från våra kunder. Vi vet att människor gör affärer med människor när det kommer till kritan och det är därför som det bästa teamet också är en nyckel till framgång. Tack vare min partner Ahmet har vi varit mycket framgångsrika med försäljning av projekt och nyproduktion. Nu har vårt företag exklusivitet och tidig tillgång till många nybyggda projekt. Dessutom har dessa 15 års erfarenhet gett våra mäklare Charlotte, Josephine, Magnus, Jan och Patrik möjlighet att arbeta med alla typer av fastigheter och kunder. Vår fotograf Ana, vår IT-expert Sedat och våra team assistents Massar och Johanna har sett till att vår hemsida och marknadsföring är professionell, effektiv och alltid aktuell.

 

Under de senaste 15 åren har vi fått erfarenhet och djupgående kunskap för att säkerställa att våra kunder får den mest adekvata servicen när de köper eller säljer. Tack till alla våra kunder och partners som fortsätter att tro på våra tjänster och människor, och som har hjälpt oss att uthärda och frodas genom åren. Vi tycker om de människorna vi jobbar för och vi älskar det vi gör!

 

Vivian Grunblatt, Grundare & partner

Jultraditioner på Mallorcafastigheter

 

Mäklarna på Mallorcafastigheter delar med sig av sina jultraditioner. Vissa firar en svensk jul på Mallorca, andra firar traditionsenligt i Sverige och vissa av dem blandar det bästa med det bästa från båda de spanska och svenska traditionerna. En sak är säker, att våra mäklare älskar julen!

 

Josephine Cederqvist

Josephine som har varit en del av teamet sedan sommaren 2016 älskar julen. Faktum är att det är hennes favorithögtid, hon fyller dessutom år precis runt julen. Hon växte upp med sex syskon och har själv fyra barn, för henne är familjen och julen väldigt viktig, att vara tillsammans är högsta prioritet. Hennes julfirande är vanligtvis traditionsbundet och är som hämtat ur en klassisk julfilm. Julen firas ute på landet i Sverige, hela familjen medverkar på julgudstjänsten i kyrkan.

I år blir det inget Sverige, därför kommer julen 2020 att kännas lite sorglig och tung då det inte får blir ett firande tillsammans med den svenska familjen, föräldrarna, alla syskon samt syskonbarnen. Men Josephine kommer att göra sitt yttersta för att få julstämning ändå när hon firar sin första jul på Mallorca i huset utanför Deiá. En äkta julgran är ett måste med äkta levande ljus. Hyacinter är ett annat måste, massor av hyacinter överallt så att huset fylls av doften av jul och glögg så klart och julstjärna i fönstren. Att vara tillsammans med familjen, tid för samvaro och tacksamhet är vad julen handlar om! ”Om man ska sammanfatta julen i ett ord så är det gemenskap. Att vara med barnen och ha barn omkring sig” avslutar Josephine med.

 

Jan Hedengård

Jan är en av våra erfarna mäklare och jobbar här på Mallorcafastigheter sedan januari 2013. Hanär född i Malmö, Sverige men lämnade 1987, har bott i Tyskland/ Italien och Turkiet, och till Mallorca kom han 1999. Alla dessa erfarenheter och länder har färgat av på hans jultraditioner och firanden. Som barn tillbringade han sin jul med familjen, tillsammans med farbror, moster, kusiner, antingen hemma eller på en skidort.

De senaste 15 åren har han mest firat i Sverige med sin son, sambo och den närmsta familjen. På grund av Covid-19 kommer familjen att stanna i Palma och troligen “bara” vara dem tre,” vi kommer naturligtvis att försöka träffa några vänner (helst utomhus), utöva olika sportaktiviteter och njuta av friluftslivet.” säger Jan. Det finns inget materiellt som Jan inte skulle kunna vara utan på julen då det viktigaste för honom, självaste essensen och meningen med julen är att vara med sina nära och kära.

 

Patrik Flyving

Under sina 16 år på Mallorca har Patrik spenderat 2 jular i Sverige, han är mestadels i Madrid då hans fru, Marias familj är bor där. Julen spenderas med den stora spanska familjen, de kan bli uppåt mot 20 personer. Patrik integrerar sin bakgrund och ger en svenskt touch i firandet, han tar med sig svenska produkter som sill, knäckebröd och lagar dem traditionella rätterna såsom julskinka och att gör sina egna svenska köttbullar och janssons, detta är ett måste! Allt detta serveras under middagen den 24e. Den 25 e. äter man mest hela dagen, deras firande går från lunchen till middagen, utan något större uppehåll, ”man gör inget annat än äter”, säger Patrik, ”men det klarar inte jag av, det är då jag brukar ta min 2 timmars promenad i El Retiro”, förklarar han vidare.

I år ska familjen försöker att åka till Madrid men allt hänger i luften och det beror helt på om situationen tillåter och vad restriktionerna blir. Om det blir Madrid blir det tyvärr inte med den stora familjen utan endast med dem allra närmaste. För Patrik handlar julen om familjen, ”det svåra nu är att jag har min familj I Sverige och andra familjen är här och jag kan inte vara med båda samtidigt” avslutar Patrik med.

 

Charlotte Magnusson

Veteranen Charlotte har jobbat på Mallorcafastigheter i snart 10 år. Hon flyttade till Mallorca för 16 år sedan, och är sambo med en Mallorquin från Soller och tillsammans har dem två små barn. Liksom Josephine så älskar Charlotte Julen ”det bästa med julen är att få uppleva dess magi genom mina barns ögon”, säger Charlotte. Familjetraditionen är att fira vartannat år i Sverige och på Mallorca. När dem är i Sverige firar dem en typiskt traditionell jul den 24e december, med svenskt julbord, Kalle Anka och tomten.  I år är det Sverige som står på tur igen om allt går vägen.

En typiskt Mallorkinsk jul pågår i 3 dagar från den 24 e till den 26e och så Reyes med såklart! Den stora mallorkinska släkten på nästan 30 familjemedlemmar samlas kring höjdpunkten som är matbordet. Som Patrik berättade börjar man med middag på julafton och äter, skrattar och umgås igenom högtiden. ”Att vara med familjen oavsett den svenska eller mallorkinska är det viktigaste för mig”. Säger hon och tillägger ”man får inte glömma bort att julen är till för barnen, det är deras högtid”.

 

Magnus Nystedt

För Magnus har den nya jultraditionen blivit att stanna och fira på Mallorca. I år är inget undantag och familjen fortsätter med sina nya mallorkinska jultradition. I Magnus familj firar man på juafton. Dagen startar med risgrynsgröt till frukost följt av familjens julmåste, en nyfödd tradition som genomförts de senaste sju åren! Magnus som är född i Finland och är finlandssvensk har skapat en fusion av det anrika finska bastubadet som fått sammanbindas med ett av det som Mallorca är mest känd för, det turkosa vattnet. Den typiskt traditionella finska julbastun är utbytt mot ett juldopp i Medelhavet. Familjen packar med sig en picknic av juldelikasser som glögg och pepparkakor och åker till (Cala Comtesa), Illetas för ett bad. ”Förra året var det 15/16 grader i vattnet, förfriskande” berättar Magnus. Denna tradition har genererat flera deltagande för varje år; ”Vi är fler och fler vänner som träffas upp där. Och det kommer att bli extra härligt i år då i stort sätt alla kommer att vara långt hemifrån, många är vi som inte kommer att åka hem och inte heller får familjen över jul” tillägger Magnus.

Dessutom är det en bra plats och över en aktivitet man träffar sina vänner, man är utomhus i den friska luften och man kan hålla distansen till varandra. Efter badet är det en sen jul lunch där svenska och finska traditionella julrätter blandas med spanska delikatesser. När jag frågar Magnus vad måstet är på julbordet, det som absolut inte får fattas svarar han snabbt ”morot & kålrotslåda det är en klassisk finsk rätt som är obligatorisk på julbordet. I övrigt är de finska julbordet väldigt likt den svenska. Och min egna hemma tillagade gravad lax såklart.” Julklappsutdelning och Facetime samtal till familjen hemma i Finland som följs av kvälls mys. Julhelgen fortsätter i vad Magnus anser är viktigast att få vara med familjen, maten, att vara ledig och bara få vara och att få grilla i solen förstås!

 

Massar Midgley Mahdi, Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Porto Pi Fyren

Mallorcas kust är rik på fyrar delvis på grund av dess strategiska läge i Medelhavet, öns geografi samt att den är en transitpunkt för många sjövägar. En av dessa juveler till fyr är Porto Pi, en av de äldsta fyrarna i världen. Detta historiska monument ligger vid vattnet mittemot den livliga Passeig Maritim i Palmas hamn.

 

Porto Pi-fyren är en av de första som byggdes i Medelhavet med anor från 1300 talet. Det är den näst äldsta fungerande fyren i Spanien och den tredje äldsta i världen. Dess funktion var att se till att Palma var en säker tillflyktsort, markera och främja den som en handelsväg. Den nedre delen av fyren användes ursprungligen som ett signaltorn som försvarade hamnens ingång och samtidigt signalerade ankomsten av båtar, vid den tidpunkt då horisontella master lyfts för att indikera fartygens ankomst och ursprung. På 1600-talet flyttades den övre delen av fyren Torre de Senyals, känd som Faro de Porto Pi, till en annan säkrare plats i närheten. 1613 höjdes höjden och sedan dess användes den som en fyr. Det har utförts flera restaureringar på fyren men dessa har varit i harmonin till den ursprungliga medeltida arkitekturen som alltid har bevarats. Det nuvarande tornets höjd är 41 meter över havet och ljusets räckvidd är tjugotvå mil. I fyrens interiör finns ett litet museum med en permanent utställning om öns fyrar, belysningssystem och maritima signaler.

Låt oss gräva lite djupare in i fyrstatistik och historia. Det finns 19 000 dokumenterade fyrar över hela världen, 187 av dem finns i Spanien, 49 på Balearerna, varav 23 ligger på Mallorca. De kallas för kustens väktare med syftet att vägleda sjömän på sin färd under dem mörka nätterna. I århundraden har fyren varit en av de mest hjälpsamma styrningarna av fartyg som genom att närma sig land riskerade att krossas av klipporna. De höga tornen kröns med en roterande glödlampa som avger en strålkastare vilket blir synlig många mil bort. Sjömännen kunde se det och korrigera sin kurs. Det är därför de är belägna på klippiga kuster med klippor och andra platser som kan vara farliga för fartyg.

 

Det finns mycket fakta kring Mallorcas fyrar, främst för att fyr hållarna förde loggböcker. Den första kända dokumenteringen om en fyrvaktare i Spanien hänvisar till Porto Pi när en man vid namnet Berenguer de Isern dyker upp i betalningskontona år 1310 för att ha antänt fyren mellan september och april. Under första hundra talet använde brottslingar på Mallorca fyrarna för att locka fartyg till kusten och plundrade dem sedan när de blev skeppsbrutna.

Trots att dagens navigationssystem har minskat fyrarnas värde, har de fortfarande inte fått dem att förlora sin romantiska känsla eller sitt historiska och kulturella betydelse. Fyrar är fortfarande värda ett besök, inte bara för deras skönhet och historiska inflytande, utan också för landskapet kring dem, utsikten och solnedgångarna som ramar in dem.

 

Massar Midgley Mahdi, Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Street Art i Palma

Om du tycker om att upptäcka städer till fots så erbjuder Palma mycket förutom vackra byggnader. Palma kanske inte är Berlin men allt mer ”street art” dyker upp. Mallorca har alltid varit en inspirerande plats för artister och konstnärer, det speciella ljuset vid Medelhavet uppskattas extra mycket av konstnärer. Förutom museum som Es Baluard och event som Nit del Art finns konsten tillgänglig för alla på gatorna. Till skillnad från graffiti är street art väldigt eftertraktat och uppskattat.

Carolina Adán Caro är en av de många konstnärerna som förgyller staden med sin konst. Man kan finna flera av hennes verk på gatorna runt Santa Catalina och Son Espanyolet. Jakuna Melata lämnar färggrann poesi och meddelanden på katalanska runt staden i form av färgburkar.

     

 

Abraham Calero skapade en diskuterad konstinstallation i El Molinar i våras som gav folk en tankeställare angående immigrationen och dess offer i Medelhavet. Förutom detta så finns flera av hans verk på väggarna i centrala Palma.

   

 

Den mallorkinska konstnären Joan Aguiló återspeglar ofta barndomsminnen från sina somrar på Mallorca. Han ligger bakom den stora muren på nästan 100 m2 i Mercat del l’Olivar som hyllar de mallorkinska bönderna och fiskarna som gör det möjligt att konsumera lokala produkter. Andra kända målningar är den stora väggmålningen vid tågstationen i Palma av ett barn med ett tåg, liksom den stora väggen på Hotel Whala i Arenal som föreställer ett typisk mallorkinskt mellanmål på sommaren.

            

 

 

 

I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mallorcafastigheters område Santa Catalina finner vi Andrea Morettos fantastiska väggmålning av en detaljerad karta av Santa Catalina. Cafe Lisboas järnridå har förvandlats till en färgglad spårvagn från Lissabon av Llum Miranda Oliver. På Calle de la Pursiana finner vi dolt i en trappuppgång Carolina Adán Caros målning av barn som beundrar uttrycket ”Art is Life”. Och mycket mer finns att upptäcka.

                                

 

 

Johanna Andersson

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

En dag i den vackra bergsbyn Deiá

Efter att ha åkt på slingrande vägar genom bergen från Palma når man efter 35 minuter den vackra bergsbyn Deiá. Byn ligger på en bergssluttning och är en plats som andas lugn. Hit har konstnärssjälar dragits sedan länge. En av dem var den engelske författaren Robert Graves som nu även ligger begraven på den lilla kyrkogården på en höjd.

 

Den utåt sett lugna byn har ett annat ansikte på kvällarna då Café Sa Fonda öppnar upp med livekonserter under fikusträdet. Denna ikoniska plats har gästats av Jimi Hendrix, Sting och Liam Gallagher bland många andra. På vackra Belmond La Residencia serveras eftermiddagste med scones och andra hemmagjorda bakverk. Söker man en gastronomisk upplevelse finner vi restaurangen Es Raco dés Teix med en Michelinstjärna och den utmärkta restaurangen Sebastian.

 

Under sommarmånaderna är det svårt att parkera i byn men under höst och vår är det fantastiskt att komma hit och njuta av de många vandringslederna i området som kan ta er till klostret Miramar, Sa Foradada (där man kan njuta av en otrolig solnedgång) och många andra vandringsleder.

 

En enkel vandring med en fantastisk belöning i form av ett dopp i det kristallklara Medelhavet erbjuder leden som går ner till Cala Deia. Vägen ner mot viken erbjuder vackra vyer mot havet från bergssidan. Glöm inte att ta med snorkeln! Här nere ligger restaurangen Ca´s Patró March med en otrolig utsikt över havet och serverar färsk fisk och tapas.

Efter ett skönt dopp i det blå och en härlig lunch kan man gå genom olivlunder upp mot byn. Känner man för att ta en kopp kaffe eller en nypressad apelsinjuice efter vägen så ligger det ekologiska caféet  S´Hortet på vägen tillbaka.

 

 

Johanna Andersson

Team assistant @ Mallorcafastigheter

Vegetariska och veganska restauranger i Palma

I vår blogg kan du läsa om några av de bästa veganska och vegetariska restaurangerna i Palma. Om du inte är van att äta vegetariskt kommer du att bli överraskad av den goda och hälsosamma maten.

 

Bon Lloc

Bon Lloc är den första vegetariska restaurangen som öppnades på Mallorca. Den har varit belägen i La Lonja sedan 1978. Bon Lloc erbjuder hälsosam, balanserad mat som är respektfull för miljön. Dess specialitet är vegetarisk mat utan krusiduller som tillverkas med färska ingredienser som inköps dagligen från marknaden, varav många är ekologiska. Köket är öppet för både lunch och middag.

 

Eco Vegetaria

Eco Vegetaria ligger i Santa Catalina och erbjuder sina kunder det bästa vegetariska köket med färska och lokala produkter sedan femton år tillbaka. Dagens meny består av 3 rätter och en efterrätt. Förutom att vara en vegetarisk restaurang med många veganska alternativ, erbjuder den också växtbaserade produkter och tjänster.

 

Temple Natura

Temple Natura ligger i hjärtat av Palma, i det gamla området La Calatrava. Temple Natura är en trevlig urban oas där du kan hitta en hälsokostbutik, en vegansk / vegetarisk restaurang samt ett kulturcenter. Menyn består av hälsosamma vegetariska rätter tillagade med säsongens grönsaker och frukt. Dessutom har den flera alternativ för veganer.

 

Vegan & Raw

Vegan & Raw ligger nära Plaza de los Patines i Palma. Menyn består av ekologisk raw vegansk mat. Dess ”växtbaserade kärleksfulla mat” kommer att leda dig till att bli mer medveten om hur du äter och kommer att ge liv till delar av din kropp där hälsan saknades. Vegan & Raw erbjuder en daglig vegansk meny och några andra evenemang som workshops, detoxprogram och samtal etc.

 

Veggys

Veggys är en nyetablerad restaurang i Palma de Mallorca som fokuserar på hemleverans och take away. 95% av produkterna är ekologiska, lokalt producerade och 100% växtbaserade. Menyn består av hamburgare, varmkorv och komplement. Köket i Palma levererar hälsosam, vegetarisk mat direkt till din dörr med en elektrisk motorcykel och i plastfri förpackning.

 

 

Sedat Senoglu

IT & Digital Marketing @ Mallorcafastigheter