Jultraditioner på Mallorcafastigheter

 

Mäklarna på Mallorcafastigheter delar med sig av sina jultraditioner. Vissa firar en svensk jul på Mallorca, andra firar traditionsenligt i Sverige och vissa av dem blandar det bästa med det bästa från båda de spanska och svenska traditionerna. En sak är säker, att våra mäklare älskar julen!

 

Josephine Cederqvist

Josephine som har varit en del av teamet sedan sommaren 2016 älskar julen. Faktum är att det är hennes favorithögtid, hon fyller dessutom år precis runt julen. Hon växte upp med sex syskon och har själv fyra barn, för henne är familjen och julen väldigt viktig, att vara tillsammans är högsta prioritet. Hennes julfirande är vanligtvis traditionsbundet och är som hämtat ur en klassisk julfilm. Julen firas ute på landet i Sverige, hela familjen medverkar på julgudstjänsten i kyrkan.

I år blir det inget Sverige, därför kommer julen 2020 att kännas lite sorglig och tung då det inte får blir ett firande tillsammans med den svenska familjen, föräldrarna, alla syskon samt syskonbarnen. Men Josephine kommer att göra sitt yttersta för att få julstämning ändå när hon firar sin första jul på Mallorca i huset utanför Deiá. En äkta julgran är ett måste med äkta levande ljus. Hyacinter är ett annat måste, massor av hyacinter överallt så att huset fylls av doften av jul och glögg så klart och julstjärna i fönstren. Att vara tillsammans med familjen, tid för samvaro och tacksamhet är vad julen handlar om! ”Om man ska sammanfatta julen i ett ord så är det gemenskap. Att vara med barnen och ha barn omkring sig” avslutar Josephine med.

 

Jan Hedengård

Jan är en av våra erfarna mäklare och jobbar här på Mallorcafastigheter sedan januari 2013. Hanär född i Malmö, Sverige men lämnade 1987, har bott i Tyskland/ Italien och Turkiet, och till Mallorca kom han 1999. Alla dessa erfarenheter och länder har färgat av på hans jultraditioner och firanden. Som barn tillbringade han sin jul med familjen, tillsammans med farbror, moster, kusiner, antingen hemma eller på en skidort.

De senaste 15 åren har han mest firat i Sverige med sin son, sambo och den närmsta familjen. På grund av Covid-19 kommer familjen att stanna i Palma och troligen “bara” vara dem tre,” vi kommer naturligtvis att försöka träffa några vänner (helst utomhus), utöva olika sportaktiviteter och njuta av friluftslivet.” säger Jan. Det finns inget materiellt som Jan inte skulle kunna vara utan på julen då det viktigaste för honom, självaste essensen och meningen med julen är att vara med sina nära och kära.

 

Patrik Flyving

Under sina 16 år på Mallorca har Patrik spenderat 2 jular i Sverige, han är mestadels i Madrid då hans fru, Marias familj är bor där. Julen spenderas med den stora spanska familjen, de kan bli uppåt mot 20 personer. Patrik integrerar sin bakgrund och ger en svenskt touch i firandet, han tar med sig svenska produkter som sill, knäckebröd och lagar dem traditionella rätterna såsom julskinka och att gör sina egna svenska köttbullar och janssons, detta är ett måste! Allt detta serveras under middagen den 24e. Den 25 e. äter man mest hela dagen, deras firande går från lunchen till middagen, utan något större uppehåll, ”man gör inget annat än äter”, säger Patrik, ”men det klarar inte jag av, det är då jag brukar ta min 2 timmars promenad i El Retiro”, förklarar han vidare.

I år ska familjen försöker att åka till Madrid men allt hänger i luften och det beror helt på om situationen tillåter och vad restriktionerna blir. Om det blir Madrid blir det tyvärr inte med den stora familjen utan endast med dem allra närmaste. För Patrik handlar julen om familjen, ”det svåra nu är att jag har min familj I Sverige och andra familjen är här och jag kan inte vara med båda samtidigt” avslutar Patrik med.

 

Charlotte Magnusson

Veteranen Charlotte har jobbat på Mallorcafastigheter i snart 10 år. Hon flyttade till Mallorca för 16 år sedan, och är sambo med en Mallorquin från Soller och tillsammans har dem två små barn. Liksom Josephine så älskar Charlotte Julen ”det bästa med julen är att få uppleva dess magi genom mina barns ögon”, säger Charlotte. Familjetraditionen är att fira vartannat år i Sverige och på Mallorca. När dem är i Sverige firar dem en typiskt traditionell jul den 24e december, med svenskt julbord, Kalle Anka och tomten.  I år är det Sverige som står på tur igen om allt går vägen.

En typiskt Mallorkinsk jul pågår i 3 dagar från den 24 e till den 26e och så Reyes med såklart! Den stora mallorkinska släkten på nästan 30 familjemedlemmar samlas kring höjdpunkten som är matbordet. Som Patrik berättade börjar man med middag på julafton och äter, skrattar och umgås igenom högtiden. ”Att vara med familjen oavsett den svenska eller mallorkinska är det viktigaste för mig”. Säger hon och tillägger ”man får inte glömma bort att julen är till för barnen, det är deras högtid”.

 

Magnus Nystedt

För Magnus har den nya jultraditionen blivit att stanna och fira på Mallorca. I år är inget undantag och familjen fortsätter med sina nya mallorkinska jultradition. I Magnus familj firar man på juafton. Dagen startar med risgrynsgröt till frukost följt av familjens julmåste, en nyfödd tradition som genomförts de senaste sju åren! Magnus som är född i Finland och är finlandssvensk har skapat en fusion av det anrika finska bastubadet som fått sammanbindas med ett av det som Mallorca är mest känd för, det turkosa vattnet. Den typiskt traditionella finska julbastun är utbytt mot ett juldopp i Medelhavet. Familjen packar med sig en picknic av juldelikasser som glögg och pepparkakor och åker till (Cala Comtesa), Illetas för ett bad. ”Förra året var det 15/16 grader i vattnet, förfriskande” berättar Magnus. Denna tradition har genererat flera deltagande för varje år; ”Vi är fler och fler vänner som träffas upp där. Och det kommer att bli extra härligt i år då i stort sätt alla kommer att vara långt hemifrån, många är vi som inte kommer att åka hem och inte heller får familjen över jul” tillägger Magnus.

Dessutom är det en bra plats och över en aktivitet man träffar sina vänner, man är utomhus i den friska luften och man kan hålla distansen till varandra. Efter badet är det en sen jul lunch där svenska och finska traditionella julrätter blandas med spanska delikatesser. När jag frågar Magnus vad måstet är på julbordet, det som absolut inte får fattas svarar han snabbt ”morot & kålrotslåda det är en klassisk finsk rätt som är obligatorisk på julbordet. I övrigt är de finska julbordet väldigt likt den svenska. Och min egna hemma tillagade gravad lax såklart.” Julklappsutdelning och Facetime samtal till familjen hemma i Finland som följs av kvälls mys. Julhelgen fortsätter i vad Magnus anser är viktigast att få vara med familjen, maten, att vara ledig och bara få vara och att få grilla i solen förstås!

 

Massar Midgley Mahdi, Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Name *

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Nedan presenteras de senaste bostäderna till salu på Mallorca

Lyxobjekt

Nybyggd taklägenhet med privat takterrass och fantastisk havsutsikt i Cala Major

Ref. MF2483

Denna lägenhet ligger i en nybyggd högkvalitativ byggnad i Cala Major, ett privilegierat område omgivet av natur och väldigt nära havet....

1.990.000
111 m2
140 m2
Cala Major
2
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Rymlig och ljus lyxlägenhet i Cas Català

Ref. MF2491

Denna fantastiska lägenhet ligger i det lyxiga området Cas Catala. Det är en del av ett exklusivt fastighetsförening med delvis havsutsikt och...

2.100.000
190 m2
33 m2
Cas Catala
3
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Hus med vackert läge och pool i Bunyola

Ref. AD32890

Som dess namn förkunnar är Can Calma en lantlig egendom i utkanten av den charmiga byn Bunyola. Omgiven av mandelträd och tusenåriga...

2.500.000
310 m2
Bunyola
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ljus och rymlig våning i Son Armadams

Ref. MF2489

Härlig våning med många fönster och stort ljusinsläpp på ett utmärkt läge i Son Armadams. Här bor man ett stenkast...

575.000
98 m2
7 m2
Son Armadams
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nybyggt lyxigt townhouse i Santa Catalina

Ref. MF2490

Det här är ett lyxigt townhouse som är beläget på en lugn gata i det charmiga och livliga området Santa Catalina. Det är en...

2.950.000
225 m2
31 m2
Santa Catalina - Tennis
3
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Rustikt townhouse med takterrass i Andratx

Ref. MF2238

Väldigt charmigt litet hus på tre våningsplan med terrass i Andratx. Huset som är beläget på en liten och lugn...

269.000
78 m2
26 m2
Andratx
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nyrenoverad våning med pool och fri utsikt i El Terreno

Ref. MF2112

Denna nyrenoverade bostad med fri utsikt mot havet, Bellverparken samt poolområdet, ligger på tredje våningen i en trevlig förening i El...

499.000
93 m2
22 m2
El Terreno
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxiga townhouses med pool i Son Espanyolet

Ref. MFP141

I det eftertraktade området Son Espanyolet finner vi detta nya och mycket spännande projekt. 4 moderna och eleganta radhus kommer att byggas i en del av...

1.200.000
0 m2
Son Espanyolet
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxigt hörnradhus med pool i Son Espanyolet

Ref. MFP141A

I det eftertraktade Son Espanyolet finner vi detta nya och mycket spännande projekt. 4 moderna och eleganta radhus kommer att byggas i den del av Palma med...

1.200.000
117 m2
62 m2
Son Espanyolet
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxigt radhus med pool och terrasser i Son Espanyolet

Ref. MFP141B

I det eftertraktade Son Espanyolet finner vi detta nya och mycket spännande projekt. 4 moderna och eleganta radhus kommer att byggas i den del av Palma med...

1.200.000
125 m2
79 m2
Son Espanyolet
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Exklusiv lägenhet med havsutsikt på första linjen i San Agustin

Ref. MF2200

Mycket fin lägenhet belägen i den efterfrågade och exklusiva byggnaden Bendinat Mar som är belägen på första linjen med direkt...

1.850.000
95 m2
25 m2
San Agustin
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ljus lägenhet i perfekt läge i Santa Catalina

Ref. MF2488

Denna elegant renoverade lägenhet har gått om naturligt ljus och är idealiskt belägen i det eftertraktade området Santa Catalina. Bara...

595.000
111 m2
10 m2
Santa Catalina - Tennis
2
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Trendigt townhouse med takterrass

Ref. MF1834

Detta är ett modernt och nyligen renoverat townhouse med ett utmärkt läge i det charmiga och mycket eftertraktade området Santa Catalina,...

1.150.000
170 m2
20 m2
Santa Catalina - Tennis
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Rymlig taklägenhet med enorm terrass i Son Armadams

Ref. 37824

Det här är en takvåning belägen i hjärtat av Son Armadams, en stadsdel med de kanske allra vackraste gatorna i Palma. Detta lugna...

1.345.000
166 m2
140 m2
Son Armadams
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Modern duplex i Cas Catala

Ref. AB11877

Denna vackert renoverade duplex ligger i det önskvärda området Cas Catala. Fastigheten har ett utmärkt läge, charmig stil och rymliga...

1.175.000
110 m2
Cas Catala
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxig villa med hisnande havsutsikt i Camp de Mar

Ref. MF2472

Det här är en imponerande, modern villa från en välkänd och erfaren tysk byggherre med ett spektakulärt läge högt...

5.690.000
425 m2
Camp de Mar
4
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Bottenvåning i den exklusiva föreningen Bendinat Golf

Ref. MF2487

Denna vackra bottenvåning ligger i det lyxiga komplexet Bendinat Golf. Den prestigefyllda golfbanan ligger precis utanför komplexet. Den rymliga...

525.000
105 m2
30 m2
Bendinat
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Underbar takvåning i Son Espanyolet

Ref. MF2486

Takvåning med oslagbar charm i trendiga Son Espanyolet. Högst upp i ett tvåvåningshus hittar vi denna pärla som varsamt renoverats utan...

450.000
66 m2
34 m2
Son Espanyolet
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Takvåning med två terrasser i Palmas gamla stadsdel

Ref. MF2485

Denna soliga takvåning ligger i Palmas historiska gamla stadsdel och har två privata terrasser: en terrass som nås från sovrummet och en...

1.050.000
77 m2
59 m2
Casco Antiguo - Old Town
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Underbar, nybyggd takvåning med fantastisk terrass i Santa Catalina

Ref. MF2314

Denna vackra och ljusa takvåning ligger i den lugna delen av Santa Catalina men nära det stora utbudet av restauranger och barer i området....

900.000
127 m2
36 m2
Santa Catalina - Tennis
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Renoverad två sovrums lägenhet i Cala Major

Ref. AB35889

Denna vackra och nyrenoverade lägenhet med två sovrum ligger på gångavstånd till stranden Cala Mayor och den livliga gatan Joan Miro...

340.000
100 m2
Cala Major
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Totalrenoverad taklägenhet med terrass t i El Terreno

Ref. MF2460

Denna fina och fräscha taklägenhet i El Terreno totalrenoverades 2022 med nytt kök och nya vitvaror, nya badrum, ny el och vattenledningar, ljust...

430.000
100 m2
10 m2
El Terreno
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Elegant lägenhet med terrass och garage i Gamla Stan i Palma

Ref. RH001

Stor och solig lägenhet i söderläge en minuts promenad till La Rambla men på en lugn gata i Gamla Stan. Den perfekta bostaden för...

1.230.000
170 m2
16 m2
Casco Antiguo - Old Town
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Vacker, renoverad lägenhet i El Molinar

Ref. MF2484

Denna perfekta lägenhet med ett sovrum ligger bara några steg från den vackra strandpromenaden i det mycket eftertraktade området...

350.000
50 m2
Portixol - El Molinar
1
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxvilla med 5 sovrum med licens för semesteruthyrning i Son Vida

Ref. MF2434

Den här charmiga villan i medelhavsstil är belägen i Son Vida och har totalrenoverats för att skapa ett modernt, fräscht och ljust hem, en...

3.500.000
465 m2
100 m2
Son Vida
5
5
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxig finca med panoramautsikt i Pollensa

Ref. MF2482

Denna nyligen färdigställda villa i Medelhavsstil finner vi på ett lugnt läge nära Pollensa på norra delen av Mallorca. Huset...

3.450.000
405 m2
80 m2
Pollensa
4
5
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Stor takvåning med imponerande utsikt i Paseo Marítimo

Ref. MF2481

Denna fina takvåning är unik i sitt slag! Belägen intill Paseo Marítimo och på kort avstånd från centrala Palma finner vi...

2.500.000
198 m2
168 m2
Paseo Maritimo
4
3
Mer om bostaden
Visa fler objekt

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Vänligen fyll i vårt formulär för förfrågningar genom att klicka på länken. I formuläret kan du dessutom välja om du vill bli informerad om våra senaste fastigheter via e-post eller nyhetsbrev.

Frågeformulär