El Terreno återtar sin forna glans!

El Terreno har sakta börjat återta sin forna glans! Även om det är ett etablerat område sker det många förändringar och flera nya byggnadsprojekt. Området moderniseras och blir därför mer och mer eftertraktat och populärt. 

El Terreno ligger vid Palmabukten och har ett utmärkt läge mellan Paseo Maritimo och slottet och parken Bellver som nås med en kort promenad. Där möts man av det vackra naturområdet med gröna promenadstråk. Populära Santa Catalina ligger ett stenkast bort och Palmas centrum ligger också inom gångavstånd. Restauranger och barer finns på gatorna runt det livliga torget Gomila. Strandpromenaden vid Paseo Maritimo med flanerande människor och joggare kombineras med lyxbåtar och Medelhavet som sällskap. Allt detta under Bellver-slottets beskyddande ögon.

El Terrenos sluttande gator kantas av eleganta villor och moderna lägenhetskomplex. Historiskt sett har El Terreno varit ett av de mest exklusiva områdena i Palma och tidigare levde mest lokalinvånare här. Det var hem för många intellektuella och kreativa människor. I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet blomstrade det till att bli ett bohemiskt kvarter. Konstnärer började hitta till detta sömniga men charmiga Palma-barrio. Den engelske poeten Robert Graves begav sig till El Terreno när han anlände Mallorca 1929 och idag kan vi hitta en gata uppkallad efter honom. Den legendariska Bar Africa fanns i slutet av Calle Robert Graves. Den är nu borta sedan länge, men var en gång i tiden en mycket populär bohemisk mötesplats. 

Dock var inte förrän efter det spanska inbördeskriget 1939 som El Terreno verkligen blomstrade. Spanska poeter och diplomater som Gabriel Alomar, den amerikanske bildkonstnären William Edwards Cook och den franske författaren och dramatikern Georges Bernanos kunde ses promenera på El Terrenos gator. Några av herrgårdarna och hemmen där dessa kändisar levde finns fortfarande kvar. Många av dem ägs av samma familjer än i dag.

Från 1950-talet och framåt blev El Terreno det flamboyanta glittrande centrumet för nattlivet på Balearerna, med Titos nattklubb i centrum. Det var platsen att synas på för jetsettare! Jättar inom underhållningsbranschen uppträdde i El Terreno och området var oerhört glamoröst och populärt. Då var området La Gomila den verkliga heta platsen för Palmas nattliv. Efter att många av de gamla klubbarna och barerna stängde igen, tappade området tyvärr sin glans och fick ett ganska dåligt rykte genom åren.

Idag återtar El Terreno gradvis sin bohemiska flärd och attraherar en ny generation av konstnärer, intellektuella och kreativa entreprenörer. Fler och fler människor upptäcker att det faktiskt är ett utmärkt läge. Kvarteret börjar återigen bli mycket populärt bland både internationella och lokala köpare. Här investerar både affärsmän och familjer i fastigheter.

 

KLICKA HÄR FÖR VÅRA SENASTE BOSTÄDER I EL TERRENO

 

Varför ska man bo i El Terreno?

Det är inte svårt att förstå varför: det utmärkta läget! Nära centrala Palma, Paseo Maritimo och hamnen. Den spanska atmosfären och den vackra modernistiska arkitekturen, låga byggnader i härliga pastellfärger blandat med de enorma villorna med stora trädgårdar. Även om du fortfarande kommer att se många nedgångna och/eller övergivna byggnader, finns det en viss morbid charm med mångfalden i detta område där gammalt möter nytt och lyx möter förfall. Vi hittar både den svenska skolan och kyrkan i El Terreno. Bellver-slottet och den stora, omgivande parken i närheten erbjuder vandringsleder och en härlig grön skog som öppnar upp för massor av möjligheter att njuta av utelivet och naturen.

 

Var ska man äta i El Terreno?

El Terreno är ännu inte känt för sitt urval av kulinariska restauranger men arbetar hårt på att förbättra sin status. Det finns gott om restauranger och barer på gatorna runt det livliga torget Gomila, men flyttar man ner till Paseo Maritimo fördubblas utbudet av restauranger, kaféer och barer.
HOSTAL CORONA

Det senaste tillskottet i El Terreno är att  Hostal Corona har slagit upp sina portar igen. I den vackra 100 år gamla byggnadens enastående trädgård kan du njuta av Japas = Tapas med asiatisk touch. Trädgårdsrestaurangen har en trevlig utomhusbar, en ny bodega med exklusiv vinkällare och på andra våningen hittar vi en restaurang med en härlig utsikt över trädgården. Hostal Corona omvandlades till ett hotell 1987 och därav namnet, och det finns planer på att öppna hotelldörrarna igen för framtida gäster.ROSA DEL MAR

På havssidan av El Terreno hittar vi Rosa del Mar. Besök världen genom dess smaker, texturer, dofter och färger. En innovativ och sofistikerad gastronomisk resa baserad på kvaliteten av ingredienserna med säsongsbetonade produkter designade av kocken Tito Verger. Dina fem sinnen kommer att väckas genom avantgardistiska rätter och få dig att njuta av en upplevelse som du sent kommer att glömma.

MERCAT 1930

MERCAT 1930 är ett måste när du är i El Terreno. Smaker från hela världen, rätter inspirerade av resor och kärlek till olika kulturer. Kulinariska läckerheter innehåller färska ingredienser för att ge smak och kvalitet till bordet. Gastronomiska marknadsstånd, 13 stycken för att vara exakt, där du hittar asiatisk, mexikansk och medelhavsmat blandat med grillat kött, ostron och skaldjur, råbiff, iberisk skinka, kallskuret och ostar. Här finns även cocktail- och dessertbar, cava, vin, öl och andra förstklassiga drycker. Helt enkelt ett smörgåsbord av smaker och matglädje.

BAHÍA MEDITERRANEO

På Paseo Maritimo hittar vi Bahía Mediterraneo, en härlig matupplevelse på en fängslande plats. Njut av haute cuisine i en lyxig 1930-talsmiljö och med fantastisk utsikt över yachter och segelbåtar i hamnen. Inredningen är extraordinär och skulle kunna vara tagen ur den “stora Gatsby”-filmen. Högt tak med stuckaturer, inredning i guld och vitt, stora draperier och parkettgolv, den här restaurangen ger dig känslan av befinna dig i en gammal balsal.

 

TAQUERO MUCHO CANTINA MEXICANA

Kom hit för tacos och mexikanska rätter, stanna för deras läckra mescal, ta en öl eller prova olika tequilas. Ta in Mallorca från deras terrass och njut av Paseo Maritimo i en trevlig och informell atmosfär.

 

VOLONTÉ

Hos Volonté hittar du det bästa kaffet i El Terreno! Detta italienska café serverar också en utsökt meny. Personalen är förtjusande och karismatisk och får dig att känna dig välkommen.

 


Vad ska man göra i El Terreno?

El Terrenos läge ger det många fördelar! Det finns mycket att göra och se här. En kort promenad tar dig till det vackra naturområdet i Bellverskogen med gröna promenadstråk överallt, ja för den gröna parken känns faktiskt mer som en skog. Den är mycket populär för promenader, vandring, löpning eller till och med mountainbike. Eller bara för att uppskatta lugnet i att vara omgiven av träd och fåglar, i motsats till stadens liv och rörelse.

Men om du är på humör för en chic stadskänsla, gå ner till populära Santa Catalina. Där kan du njuta av ett urval av restauranger, kaféer och Santa Catalina-marknaden, den äldsta marknaden i Palma. Samtidigt kommer Palmas centrum att erbjuda dig shopping och storstads stämning.

Den vackra strandpromenaden är en kombination av promenerande människor och joggare med lyxbåtar och Medelhavet som sällskap. En trevlig och informell atmosfär, titta på människorna, ta in Palmas vibbar och njut av solens strålar på en av dess många terrasserna.

 

BELLVERSLOTTET

Bellverslottet är ett måste. Det är ett av få cirkulära slott i Europa, byggt på 1300-talet för kung Jaume II av Mallorca. Det har fungerat både som kungligt residens och som militärfängelse; det placerades under civil kontroll i mitten av 1900-talet och är nu värd för Palmas historiska museum.

 

PALMAS HISTORISKA MUSEUM

Stadens historiska museum ger dig en rundtur genom Palmas historia och dess urbana utveckling från bronsåldern fram till nutid. Här finns samlingar av arkeologi och kommunalt arv. Museumet har en permanent samling av klassiska skulpturer från Despuig och en utställning tillägnad det inflytelserika 1700-talets asturiska politiker och tidigare fånge av slottet, Gaspar Melchor de Jovellanos.

 

BELLVERPARKEN

I Bellverparken kan du gå eller springa längs stigarna i timmar om du vill. Glöm inte att ta ett djupt andetag då och då och beundra den spektakulära utsikten. Parken fick namnet Bellver av en anledning – det är Mallorquín för “vacker utsikt”.

Skogsdjungelparken Bellver är det senaste tillskottet i E Terreno och är ett exempel på dess uppgång. Den här lekplatsen är bara fantastisk, en oas för barn i alla åldrar! Den öppnades nyligen och det finns mer än 20 nya lekställningar gjorda av hållbart trä. 17 stycken träd har planterats för att göra det ännu frodigare.

 

Massar Midgley Mahdi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Name *

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Nedan presenteras de senaste bostäderna till salu på Mallorca

Lyxobjekt

Nybygd lägenhet med stor terass intill stranden i Cala Major

Ref. MF2614

Denna nybyggda och mycket ljusa lägenhet ligger på andra våningen i en exklusiv byggnad byggd 2023. Byggnaden har hiss, vackert poolområde,...

545.000
42 m2
18 m2
Cala Major
1
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Studiolägenhet med balkong med havsutsikt i Illetas

Ref. MF2616

Denna mycket fina ljusa och renoverade studiolägenheten är belägen i det mycket populära Illetas. Lägenheten är belägen på...

230.000
26 m2
7 m2
Illetas
1
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Vackert renoverat townhouse i Montuiri med pool

Ref. MF2618

Detta charmiga townhouse ligger i utkanten av byn Montuiri, med utsikt över den vackra landsbygden. Byn blir allt populärare tack vare sina historiska...

790.000
206 m2
129 m2
Montuíri
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Fantastisk medelhavsvilla med havsutsikt i Port d'Andratx

Ref. MF2608

Denna medelhavsvilla har ett privilegierat läge i Port Andratx, på gångavstånd till restauranger och butiker i denna livliga hamnby....

7.900.000
230 m2
114 m2
Port d´Andratx
6
6
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Renoverad lägenhet med terrass precis vid havet i San Agustin

Ref. MF2557

Denna lägenhet vid havet ligger i området San Agustin bara 2 min gångavstånd till den vackra Cala Major stranden och 10 min med bil till...

720.000
72 m2
12 m2
San Agustin
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nybyggd markplanslägenhet med 3 sovrum i El Terreno

Ref. MFP140B

Detta är ett helt nytt bostadskomplex av 8 nybyggda lägenheter i det alltmer efterfrågade och populära området El Terreno...

425.000
95 m2
El Terreno
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nybyggd markplanslägenhet med 2 sovrum och terrass i El Terreno

Ref. MFP140A

Detta är ett helt nytt bostadskomplex av 8 nybyggda lägenheter i det alltmer efterfrågade och populära området El Terreno...

395.000
72 m2
10 m2
El Terreno
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Fantastisk nyrenoverad lägenhet i Cas Catala

Ref. MF2613

Denna fantastiska nyrenoverade lägenhet med havsutsikt ligger i Cas Catala, inom gångavstånd till stranden San Agustin. Cas Catala är ett...

840.000
90 m2
24 m2
Cas Catala
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Fantastisk lägenhet på bottenvåningen precis vid golfbanan i Bendinat

Ref. BM904

Denna trevliga och bekväma lägenhet på bottenvåningen ligger i ett exklusivt bostadsområde precis vid golfbanan Bendinat. Byggnaderna...

750.000
95 m2
17 m2
Bendinat
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ljus takvåning med härlig terrass i Santa Catalina

Ref. MF2575

Den här ljusa och fräscha takvåningen i Santa Catalina har en härlig terrass och underbara vyer över havet, katedralen och bergen. Santa...

395.000
60 m2
10 m2
Santa Catalina - Tennis
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Taklägenhet med takterrass intill Santa Catalina

Ref. MF2590

Modern takvåning är belägen högst upp i ett relativt nybyggt hus från 2020 på fyra våningar med hiss. Våningen...

325.000
43 m2
19 m2
Son Armadams
1
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Vacker etagevåning med havsutsikt

Ref. BP-VK-2023-3434

Denna fantastiska etagelägenhet ligger i en byggnad med pool och trädgård i det trevliga lugna området Cas Catala, mycket nära havet och...

2.150.000
146 m2
33 m2
Cas Catala
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Härligt hus med stora terrasser i Puerto Pollensa

Ref. MF2596

Denna förtjusande villa ligger på en lugn gata i Puerto Pollensa, bara 200 meter från havet. Butiker, kaféer och restauranger ligger...

650.000
110 m2
200 m2
Port de Pollensa
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Idylliska townhouse i Esporles med privata trädgårdar

Ref. MFP174A

Dessa 13 townhouse i två våningar ligger i Esporles, en pittoresk by i hjärtat av Tramuntanabergen, och är en perfekt blandning av...

750.000
150 m2
33 m2
Esporles
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Rymlig lägenhet i San Agustin med balkonger och havsutsikt

Ref. MF2611

Detta är en lägenhet med havsutsikt i det populära området San Agustin. Lägenheten ligger på 4:e våningen i en...

595.000
93 m2
15 m2
San Agustin
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nyrenoverad lägenhet med stor terrass i Santa Catalina

Ref. MF2610

Denna nyrenoverade lägenhet ligger på första våningen i en välskött byggnad med hiss i Santa Catalina. Fastigheten genomgick en...

-
100 m2
35 m2
Santa Catalina - Tennis
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Hel byggnad i Santa Catalina

Ref. MF2500

Denna unika byggnad med oändliga möjligheter ligger på en lugn gata i Santa Catalina, runt hörnet från ett av områdets charmigaste...

1.100.000
350 m2
100 m2
Santa Catalina - Tennis
6
3
Mer om bostaden
LyxobjektSåld

Charmig våning i gamla stan i Palma

Ref. MF2607

På bästa läge mitt på ett av de bästa torgen i gamla stan i Palma hittar vi denna pärla. Lägenheten ligger på fjärde...

-
48 m2
Casco Antiguo - Old Town
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Duplex med stor privat terrass

Ref. MF2606

Denna trevliga duplex i Palma ligger på en lugn gata i ett mycket trevligt kvarter. Santa Catalina ligger bara 10 minuters promenad härifrån....

475.000
95 m2
20 m2
El Camp d'en Serralta
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Idylliskt townhouse i Esporles med privat trädgård

Ref. MFP174B

Detta townhouse i två våningar ligger i Esporles, en pittoresk by i hjärtat av Tramuntanabergen, och är en perfekt blandning av traditionell...

785.000
142 m2
37 m2
Esporles
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Unik takvåning med terrass och med bästa läge i Gamla Stan

Ref. MF2458

Fantastiskt vacker och ljus takvåning belägen på en lugn gata mitt i Calatrava, alldeles intill katedralen. Lägenheten är belägen...

1.395.000
110 m2
34 m2
Casco Antiguo - Old Town
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Townhouse med härlig takterass i Son Espanyolet

Ref. MF2560

Detta är ett mycket fräscht och fint och relativt nybyggt townhouse från 2020 beläget alldeles intill tennisklubben i Son Espanyolet. Huset med...

595.000
100 m2
25 m2
Son Espanyolet
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Idylliskt townhouse i Esporles med privat trädgård

Ref. MFP174C

Detta townhouse i två våningar ligger i Esporles, en pittoresk by i hjärtat av Tramuntanabergen, och är en perfekt blandning av traditionell...

825.000
150 m2
33 m2
Esporles
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Spektakulär lägenhet med fantastisk utsikt

Ref. MD123

Denna elegant moderniserade lägenhet ligger på en lugn gata i Son Espanyolet med en fin utsikt över Palma och hela vägen till...

879.000
85 m2
30 m2
Son Espanyolet
2
2
Mer om bostaden
LyxobjektSåld

Renoveringschans av unik takvåning i Gamla Stan

Ref. MF2598

Denna takvåning som ligger mitt på Plaza Cort i gamla stan är ett renoveringsobjekt av sällan skådat slag. Med en varsam renovering kan...

-
70 m2
30 m2
Casco Antiguo - Old Town
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nyrenoverad lägenhet vid stranden i Illetas

Ref. MF2617

Denna mycket fina ljusa och helrenoverade lägenhet är belägen alldeles framför den omåttligt populära och vackra sandstranden i...

575.000
71 m2
10 m2
Illetas
2
1
Mer om bostaden
LyxobjektSåld

Fantastisk lägenhet med terrass i Santa Catalina

Ref. MF2604

Denna eleganta lägenhet ligger i hjärtat av Santa Catalina, bara ett kvarter från den livliga marknaden. Fastigheten ligger på andra...

-
80 m2
10 m2
Santa Catalina - Tennis
2
2
Mer om bostaden
Visa fler objekt

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Vänligen fyll i vårt formulär för förfrågningar genom att klicka på länken. I formuläret kan du dessutom välja om du vill bli informerad om våra senaste fastigheter via e-post eller nyhetsbrev.

Frågeformulär
Öppen chatt
1
More than a real estate agency
Välkommen till Mallorcafastigheter! Hur kan vi hjälpa dig?