El Terreno återtar sin forna glans!

El Terreno har sakta börjat återta sin forna glans! Även om det är ett etablerat område sker det många förändringar och flera nya byggnadsprojekt. Området moderniseras och blir därför mer och mer eftertraktat och populärt. 

El Terreno ligger vid Palmabukten och har ett utmärkt läge mellan Paseo Maritimo och slottet och parken Bellver som nås med en kort promenad. Där möts man av det vackra naturområdet med gröna promenadstråk. Populära Santa Catalina ligger ett stenkast bort och Palmas centrum ligger också inom gångavstånd. Restauranger och barer finns på gatorna runt det livliga torget Gomila. Strandpromenaden vid Paseo Maritimo med flanerande människor och joggare kombineras med lyxbåtar och Medelhavet som sällskap. Allt detta under Bellver-slottets beskyddande ögon.

El Terrenos sluttande gator kantas av eleganta villor och moderna lägenhetskomplex. Historiskt sett har El Terreno varit ett av de mest exklusiva områdena i Palma och tidigare levde mest lokalinvånare här. Det var hem för många intellektuella och kreativa människor. I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet blomstrade det till att bli ett bohemiskt kvarter. Konstnärer började hitta till detta sömniga men charmiga Palma-barrio. Den engelske poeten Robert Graves begav sig till El Terreno när han anlände Mallorca 1929 och idag kan vi hitta en gata uppkallad efter honom. Den legendariska Bar Africa fanns i slutet av Calle Robert Graves. Den är nu borta sedan länge, men var en gång i tiden en mycket populär bohemisk mötesplats. 

Dock var inte förrän efter det spanska inbördeskriget 1939 som El Terreno verkligen blomstrade. Spanska poeter och diplomater som Gabriel Alomar, den amerikanske bildkonstnären William Edwards Cook och den franske författaren och dramatikern Georges Bernanos kunde ses promenera på El Terrenos gator. Några av herrgårdarna och hemmen där dessa kändisar levde finns fortfarande kvar. Många av dem ägs av samma familjer än i dag.

Från 1950-talet och framåt blev El Terreno det flamboyanta glittrande centrumet för nattlivet på Balearerna, med Titos nattklubb i centrum. Det var platsen att synas på för jetsettare! Jättar inom underhållningsbranschen uppträdde i El Terreno och området var oerhört glamoröst och populärt. Då var området La Gomila den verkliga heta platsen för Palmas nattliv. Efter att många av de gamla klubbarna och barerna stängde igen, tappade området tyvärr sin glans och fick ett ganska dåligt rykte genom åren.

Idag återtar El Terreno gradvis sin bohemiska flärd och attraherar en ny generation av konstnärer, intellektuella och kreativa entreprenörer. Fler och fler människor upptäcker att det faktiskt är ett utmärkt läge. Kvarteret börjar återigen bli mycket populärt bland både internationella och lokala köpare. Här investerar både affärsmän och familjer i fastigheter.

 

KLICKA HÄR FÖR VÅRA SENASTE BOSTÄDER I EL TERRENO

 

Varför ska man bo i El Terreno?

Det är inte svårt att förstå varför: det utmärkta läget! Nära centrala Palma, Paseo Maritimo och hamnen. Den spanska atmosfären och den vackra modernistiska arkitekturen, låga byggnader i härliga pastellfärger blandat med de enorma villorna med stora trädgårdar. Även om du fortfarande kommer att se många nedgångna och/eller övergivna byggnader, finns det en viss morbid charm med mångfalden i detta område där gammalt möter nytt och lyx möter förfall. Vi hittar både den svenska skolan och kyrkan i El Terreno. Bellver-slottet och den stora, omgivande parken i närheten erbjuder vandringsleder och en härlig grön skog som öppnar upp för massor av möjligheter att njuta av utelivet och naturen.

 

Var ska man äta i El Terreno?

El Terreno är ännu inte känt för sitt urval av kulinariska restauranger men arbetar hårt på att förbättra sin status. Det finns gott om restauranger och barer på gatorna runt det livliga torget Gomila, men flyttar man ner till Paseo Maritimo fördubblas utbudet av restauranger, kaféer och barer.
HOSTAL CORONA

Det senaste tillskottet i El Terreno är att  Hostal Corona har slagit upp sina portar igen. I den vackra 100 år gamla byggnadens enastående trädgård kan du njuta av Japas = Tapas med asiatisk touch. Trädgårdsrestaurangen har en trevlig utomhusbar, en ny bodega med exklusiv vinkällare och på andra våningen hittar vi en restaurang med en härlig utsikt över trädgården. Hostal Corona omvandlades till ett hotell 1987 och därav namnet, och det finns planer på att öppna hotelldörrarna igen för framtida gäster.ROSA DEL MAR

På havssidan av El Terreno hittar vi Rosa del Mar. Besök världen genom dess smaker, texturer, dofter och färger. En innovativ och sofistikerad gastronomisk resa baserad på kvaliteten av ingredienserna med säsongsbetonade produkter designade av kocken Tito Verger. Dina fem sinnen kommer att väckas genom avantgardistiska rätter och få dig att njuta av en upplevelse som du sent kommer att glömma.

MERCAT 1930

MERCAT 1930 är ett måste när du är i El Terreno. Smaker från hela världen, rätter inspirerade av resor och kärlek till olika kulturer. Kulinariska läckerheter innehåller färska ingredienser för att ge smak och kvalitet till bordet. Gastronomiska marknadsstånd, 13 stycken för att vara exakt, där du hittar asiatisk, mexikansk och medelhavsmat blandat med grillat kött, ostron och skaldjur, råbiff, iberisk skinka, kallskuret och ostar. Här finns även cocktail- och dessertbar, cava, vin, öl och andra förstklassiga drycker. Helt enkelt ett smörgåsbord av smaker och matglädje.

BAHÍA MEDITERRANEO

På Paseo Maritimo hittar vi Bahía Mediterraneo, en härlig matupplevelse på en fängslande plats. Njut av haute cuisine i en lyxig 1930-talsmiljö och med fantastisk utsikt över yachter och segelbåtar i hamnen. Inredningen är extraordinär och skulle kunna vara tagen ur den “stora Gatsby”-filmen. Högt tak med stuckaturer, inredning i guld och vitt, stora draperier och parkettgolv, den här restaurangen ger dig känslan av befinna dig i en gammal balsal.

 

TAQUERO MUCHO CANTINA MEXICANA

Kom hit för tacos och mexikanska rätter, stanna för deras läckra mescal, ta en öl eller prova olika tequilas. Ta in Mallorca från deras terrass och njut av Paseo Maritimo i en trevlig och informell atmosfär.

 

VOLONTÉ

Hos Volonté hittar du det bästa kaffet i El Terreno! Detta italienska café serverar också en utsökt meny. Personalen är förtjusande och karismatisk och får dig att känna dig välkommen.

 


Vad ska man göra i El Terreno?

El Terrenos läge ger det många fördelar! Det finns mycket att göra och se här. En kort promenad tar dig till det vackra naturområdet i Bellverskogen med gröna promenadstråk överallt, ja för den gröna parken känns faktiskt mer som en skog. Den är mycket populär för promenader, vandring, löpning eller till och med mountainbike. Eller bara för att uppskatta lugnet i att vara omgiven av träd och fåglar, i motsats till stadens liv och rörelse.

Men om du är på humör för en chic stadskänsla, gå ner till populära Santa Catalina. Där kan du njuta av ett urval av restauranger, kaféer och Santa Catalina-marknaden, den äldsta marknaden i Palma. Samtidigt kommer Palmas centrum att erbjuda dig shopping och storstads stämning.

Den vackra strandpromenaden är en kombination av promenerande människor och joggare med lyxbåtar och Medelhavet som sällskap. En trevlig och informell atmosfär, titta på människorna, ta in Palmas vibbar och njut av solens strålar på en av dess många terrasserna.

 

BELLVERSLOTTET

Bellverslottet är ett måste. Det är ett av få cirkulära slott i Europa, byggt på 1300-talet för kung Jaume II av Mallorca. Det har fungerat både som kungligt residens och som militärfängelse; det placerades under civil kontroll i mitten av 1900-talet och är nu värd för Palmas historiska museum.

 

PALMAS HISTORISKA MUSEUM

Stadens historiska museum ger dig en rundtur genom Palmas historia och dess urbana utveckling från bronsåldern fram till nutid. Här finns samlingar av arkeologi och kommunalt arv. Museumet har en permanent samling av klassiska skulpturer från Despuig och en utställning tillägnad det inflytelserika 1700-talets asturiska politiker och tidigare fånge av slottet, Gaspar Melchor de Jovellanos.

 

BELLVERPARKEN

I Bellverparken kan du gå eller springa längs stigarna i timmar om du vill. Glöm inte att ta ett djupt andetag då och då och beundra den spektakulära utsikten. Parken fick namnet Bellver av en anledning – det är Mallorquín för “vacker utsikt”.

Skogsdjungelparken Bellver är det senaste tillskottet i E Terreno och är ett exempel på dess uppgång. Den här lekplatsen är bara fantastisk, en oas för barn i alla åldrar! Den öppnades nyligen och det finns mer än 20 nya lekställningar gjorda av hållbart trä. 17 stycken träd har planterats för att göra det ännu frodigare.

 

Massar Midgley Mahdi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Name *

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Nedan presenteras de senaste bostäderna till salu på Mallorca

Lyxobjekt

Nybyggd taklägenhet med privat takterrass och fantastisk havsutsikt i Cala Major

Ref. MF2483

Denna lägenhet ligger i en nybyggd högkvalitativ byggnad i Cala Major, ett privilegierat område omgivet av natur och väldigt nära havet....

1.990.000
111 m2
140 m2
Cala Major
2
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Rymlig och ljus lyxlägenhet i Cas Català

Ref. MF2491

Denna fantastiska lägenhet ligger i det lyxiga området Cas Catala. Det är en del av ett exklusivt fastighetsförening med delvis havsutsikt och...

2.100.000
190 m2
33 m2
Cas Catala
3
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Hus med vackert läge och pool i Bunyola

Ref. AD32890

Som dess namn förkunnar är Can Calma en lantlig egendom i utkanten av den charmiga byn Bunyola. Omgiven av mandelträd och tusenåriga...

2.500.000
310 m2
Bunyola
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ljus och rymlig våning i Son Armadams

Ref. MF2489

Härlig våning med många fönster och stort ljusinsläpp på ett utmärkt läge i Son Armadams. Här bor man ett stenkast...

575.000
98 m2
7 m2
Son Armadams
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nybyggt lyxigt townhouse i Santa Catalina

Ref. MF2490

Det här är ett lyxigt townhouse som är beläget på en lugn gata i det charmiga och livliga området Santa Catalina. Det är en...

2.950.000
225 m2
31 m2
Santa Catalina - Tennis
3
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Rustikt townhouse med takterrass i Andratx

Ref. MF2238

Väldigt charmigt litet hus på tre våningsplan med terrass i Andratx. Huset som är beläget på en liten och lugn...

269.000
78 m2
26 m2
Andratx
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nyrenoverad våning med pool och fri utsikt i El Terreno

Ref. MF2112

Denna nyrenoverade bostad med fri utsikt mot havet, Bellverparken samt poolområdet, ligger på tredje våningen i en trevlig förening i El...

499.000
93 m2
22 m2
El Terreno
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxiga townhouses med pool i Son Espanyolet

Ref. MFP141

I det eftertraktade området Son Espanyolet finner vi detta nya och mycket spännande projekt. 4 moderna och eleganta radhus kommer att byggas i en del av...

1.200.000
0 m2
Son Espanyolet
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxigt hörnradhus med pool i Son Espanyolet

Ref. MFP141A

I det eftertraktade Son Espanyolet finner vi detta nya och mycket spännande projekt. 4 moderna och eleganta radhus kommer att byggas i den del av Palma med...

1.200.000
117 m2
62 m2
Son Espanyolet
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxigt radhus med pool och terrasser i Son Espanyolet

Ref. MFP141B

I det eftertraktade Son Espanyolet finner vi detta nya och mycket spännande projekt. 4 moderna och eleganta radhus kommer att byggas i den del av Palma med...

1.200.000
125 m2
79 m2
Son Espanyolet
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Exklusiv lägenhet med havsutsikt på första linjen i San Agustin

Ref. MF2200

Mycket fin lägenhet belägen i den efterfrågade och exklusiva byggnaden Bendinat Mar som är belägen på första linjen med direkt...

1.850.000
95 m2
25 m2
San Agustin
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ljus lägenhet i perfekt läge i Santa Catalina

Ref. MF2488

Denna elegant renoverade lägenhet har gått om naturligt ljus och är idealiskt belägen i det eftertraktade området Santa Catalina. Bara...

595.000
111 m2
10 m2
Santa Catalina - Tennis
2
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Trendigt townhouse med takterrass

Ref. MF1834

Detta är ett modernt och nyligen renoverat townhouse med ett utmärkt läge i det charmiga och mycket eftertraktade området Santa Catalina,...

1.150.000
170 m2
20 m2
Santa Catalina - Tennis
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Rymlig taklägenhet med enorm terrass i Son Armadams

Ref. 37824

Det här är en takvåning belägen i hjärtat av Son Armadams, en stadsdel med de kanske allra vackraste gatorna i Palma. Detta lugna...

1.345.000
166 m2
140 m2
Son Armadams
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Modern duplex i Cas Catala

Ref. AB11877

Denna vackert renoverade duplex ligger i det önskvärda området Cas Catala. Fastigheten har ett utmärkt läge, charmig stil och rymliga...

1.175.000
110 m2
Cas Catala
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxig villa med hisnande havsutsikt i Camp de Mar

Ref. MF2472

Det här är en imponerande, modern villa från en välkänd och erfaren tysk byggherre med ett spektakulärt läge högt...

5.690.000
425 m2
Camp de Mar
4
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Bottenvåning i den exklusiva föreningen Bendinat Golf

Ref. MF2487

Denna vackra bottenvåning ligger i det lyxiga komplexet Bendinat Golf. Den prestigefyllda golfbanan ligger precis utanför komplexet. Den rymliga...

525.000
105 m2
30 m2
Bendinat
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Underbar takvåning i Son Espanyolet

Ref. MF2486

Takvåning med oslagbar charm i trendiga Son Espanyolet. Högst upp i ett tvåvåningshus hittar vi denna pärla som varsamt renoverats utan...

450.000
66 m2
34 m2
Son Espanyolet
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Takvåning med två terrasser i Palmas gamla stadsdel

Ref. MF2485

Denna soliga takvåning ligger i Palmas historiska gamla stadsdel och har två privata terrasser: en terrass som nås från sovrummet och en...

1.050.000
77 m2
59 m2
Casco Antiguo - Old Town
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Underbar, nybyggd takvåning med fantastisk terrass i Santa Catalina

Ref. MF2314

Denna vackra och ljusa takvåning ligger i den lugna delen av Santa Catalina men nära det stora utbudet av restauranger och barer i området....

900.000
127 m2
36 m2
Santa Catalina - Tennis
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Renoverad två sovrums lägenhet i Cala Major

Ref. AB35889

Denna vackra och nyrenoverade lägenhet med två sovrum ligger på gångavstånd till stranden Cala Mayor och den livliga gatan Joan Miro...

340.000
100 m2
Cala Major
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Totalrenoverad taklägenhet med terrass t i El Terreno

Ref. MF2460

Denna fina och fräscha taklägenhet i El Terreno totalrenoverades 2022 med nytt kök och nya vitvaror, nya badrum, ny el och vattenledningar, ljust...

430.000
100 m2
10 m2
El Terreno
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Elegant lägenhet med terrass och garage i Gamla Stan i Palma

Ref. RH001

Stor och solig lägenhet i söderläge en minuts promenad till La Rambla men på en lugn gata i Gamla Stan. Den perfekta bostaden för...

1.230.000
170 m2
16 m2
Casco Antiguo - Old Town
3
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Vacker, renoverad lägenhet i El Molinar

Ref. MF2484

Denna perfekta lägenhet med ett sovrum ligger bara några steg från den vackra strandpromenaden i det mycket eftertraktade området...

350.000
50 m2
Portixol - El Molinar
1
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxvilla med 5 sovrum med licens för semesteruthyrning i Son Vida

Ref. MF2434

Den här charmiga villan i medelhavsstil är belägen i Son Vida och har totalrenoverats för att skapa ett modernt, fräscht och ljust hem, en...

3.500.000
465 m2
100 m2
Son Vida
5
5
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxig finca med panoramautsikt i Pollensa

Ref. MF2482

Denna nyligen färdigställda villa i Medelhavsstil finner vi på ett lugnt läge nära Pollensa på norra delen av Mallorca. Huset...

3.450.000
405 m2
80 m2
Pollensa
4
5
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Stor takvåning med imponerande utsikt i Paseo Marítimo

Ref. MF2481

Denna fina takvåning är unik i sitt slag! Belägen intill Paseo Marítimo och på kort avstånd från centrala Palma finner vi...

2.500.000
198 m2
168 m2
Paseo Maritimo
4
3
Mer om bostaden
Visa fler objekt

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Vänligen fyll i vårt formulär för förfrågningar genom att klicka på länken. I formuläret kan du dessutom välja om du vill bli informerad om våra senaste fastigheter via e-post eller nyhetsbrev.

Frågeformulär