El Terreno återtar sin forna glans!

El Terreno har sakta börjat återta sin forna glans! Även om det är ett etablerat område sker det många förändringar och flera nya byggnadsprojekt. Området moderniseras och blir därför mer och mer eftertraktat och populärt. 

El Terreno ligger vid Palmabukten och har ett utmärkt läge mellan Paseo Maritimo och slottet och parken Bellver som nås med en kort promenad. Där möts man av det vackra naturområdet med gröna promenadstråk. Populära Santa Catalina ligger ett stenkast bort och Palmas centrum ligger också inom gångavstånd. Restauranger och barer finns på gatorna runt det livliga torget Gomila. Strandpromenaden vid Paseo Maritimo med flanerande människor och joggare kombineras med lyxbåtar och Medelhavet som sällskap. Allt detta under Bellver-slottets beskyddande ögon.

El Terrenos sluttande gator kantas av eleganta villor och moderna lägenhetskomplex. Historiskt sett har El Terreno varit ett av de mest exklusiva områdena i Palma och tidigare levde mest lokalinvånare här. Det var hem för många intellektuella och kreativa människor. I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet blomstrade det till att bli ett bohemiskt kvarter. Konstnärer började hitta till detta sömniga men charmiga Palma-barrio. Den engelske poeten Robert Graves begav sig till El Terreno när han anlände Mallorca 1929 och idag kan vi hitta en gata uppkallad efter honom. Den legendariska Bar Africa fanns i slutet av Calle Robert Graves. Den är nu borta sedan länge, men var en gång i tiden en mycket populär bohemisk mötesplats. 

Dock var inte förrän efter det spanska inbördeskriget 1939 som El Terreno verkligen blomstrade. Spanska poeter och diplomater som Gabriel Alomar, den amerikanske bildkonstnären William Edwards Cook och den franske författaren och dramatikern Georges Bernanos kunde ses promenera på El Terrenos gator. Några av herrgårdarna och hemmen där dessa kändisar levde finns fortfarande kvar. Många av dem ägs av samma familjer än i dag.

Från 1950-talet och framåt blev El Terreno det flamboyanta glittrande centrumet för nattlivet på Balearerna, med Titos nattklubb i centrum. Det var platsen att synas på för jetsettare! Jättar inom underhållningsbranschen uppträdde i El Terreno och området var oerhört glamoröst och populärt. Då var området La Gomila den verkliga heta platsen för Palmas nattliv. Efter att många av de gamla klubbarna och barerna stängde igen, tappade området tyvärr sin glans och fick ett ganska dåligt rykte genom åren.

Idag återtar El Terreno gradvis sin bohemiska flärd och attraherar en ny generation av konstnärer, intellektuella och kreativa entreprenörer. Fler och fler människor upptäcker att det faktiskt är ett utmärkt läge. Kvarteret börjar återigen bli mycket populärt bland både internationella och lokala köpare. Här investerar både affärsmän och familjer i fastigheter.

 

KLICKA HÄR FÖR VÅRA SENASTE BOSTÄDER I EL TERRENO

 

Varför ska man bo i El Terreno?

Det är inte svårt att förstå varför: det utmärkta läget! Nära centrala Palma, Paseo Maritimo och hamnen. Den spanska atmosfären och den vackra modernistiska arkitekturen, låga byggnader i härliga pastellfärger blandat med de enorma villorna med stora trädgårdar. Även om du fortfarande kommer att se många nedgångna och/eller övergivna byggnader, finns det en viss morbid charm med mångfalden i detta område där gammalt möter nytt och lyx möter förfall. Vi hittar både den svenska skolan och kyrkan i El Terreno. Bellver-slottet och den stora, omgivande parken i närheten erbjuder vandringsleder och en härlig grön skog som öppnar upp för massor av möjligheter att njuta av utelivet och naturen.

 

Var ska man äta i El Terreno?

El Terreno är ännu inte känt för sitt urval av kulinariska restauranger men arbetar hårt på att förbättra sin status. Det finns gott om restauranger och barer på gatorna runt det livliga torget Gomila, men flyttar man ner till Paseo Maritimo fördubblas utbudet av restauranger, kaféer och barer.
HOSTAL CORONA

Det senaste tillskottet i El Terreno är att  Hostal Corona har slagit upp sina portar igen. I den vackra 100 år gamla byggnadens enastående trädgård kan du njuta av Japas = Tapas med asiatisk touch. Trädgårdsrestaurangen har en trevlig utomhusbar, en ny bodega med exklusiv vinkällare och på andra våningen hittar vi en restaurang med en härlig utsikt över trädgården. Hostal Corona omvandlades till ett hotell 1987 och därav namnet, och det finns planer på att öppna hotelldörrarna igen för framtida gäster.ROSA DEL MAR

På havssidan av El Terreno hittar vi Rosa del Mar. Besök världen genom dess smaker, texturer, dofter och färger. En innovativ och sofistikerad gastronomisk resa baserad på kvaliteten av ingredienserna med säsongsbetonade produkter designade av kocken Tito Verger. Dina fem sinnen kommer att väckas genom avantgardistiska rätter och få dig att njuta av en upplevelse som du sent kommer att glömma.

MERCAT 1930

MERCAT 1930 är ett måste när du är i El Terreno. Smaker från hela världen, rätter inspirerade av resor och kärlek till olika kulturer. Kulinariska läckerheter innehåller färska ingredienser för att ge smak och kvalitet till bordet. Gastronomiska marknadsstånd, 13 stycken för att vara exakt, där du hittar asiatisk, mexikansk och medelhavsmat blandat med grillat kött, ostron och skaldjur, råbiff, iberisk skinka, kallskuret och ostar. Här finns även cocktail- och dessertbar, cava, vin, öl och andra förstklassiga drycker. Helt enkelt ett smörgåsbord av smaker och matglädje.

BAHÍA MEDITERRANEO

På Paseo Maritimo hittar vi Bahía Mediterraneo, en härlig matupplevelse på en fängslande plats. Njut av haute cuisine i en lyxig 1930-talsmiljö och med fantastisk utsikt över yachter och segelbåtar i hamnen. Inredningen är extraordinär och skulle kunna vara tagen ur den “stora Gatsby”-filmen. Högt tak med stuckaturer, inredning i guld och vitt, stora draperier och parkettgolv, den här restaurangen ger dig känslan av befinna dig i en gammal balsal.

 

TAQUERO MUCHO CANTINA MEXICANA

Kom hit för tacos och mexikanska rätter, stanna för deras läckra mescal, ta en öl eller prova olika tequilas. Ta in Mallorca från deras terrass och njut av Paseo Maritimo i en trevlig och informell atmosfär.

 

VOLONTÉ

Hos Volonté hittar du det bästa kaffet i El Terreno! Detta italienska café serverar också en utsökt meny. Personalen är förtjusande och karismatisk och får dig att känna dig välkommen.

 


Vad ska man göra i El Terreno?

El Terrenos läge ger det många fördelar! Det finns mycket att göra och se här. En kort promenad tar dig till det vackra naturområdet i Bellverskogen med gröna promenadstråk överallt, ja för den gröna parken känns faktiskt mer som en skog. Den är mycket populär för promenader, vandring, löpning eller till och med mountainbike. Eller bara för att uppskatta lugnet i att vara omgiven av träd och fåglar, i motsats till stadens liv och rörelse.

Men om du är på humör för en chic stadskänsla, gå ner till populära Santa Catalina. Där kan du njuta av ett urval av restauranger, kaféer och Santa Catalina-marknaden, den äldsta marknaden i Palma. Samtidigt kommer Palmas centrum att erbjuda dig shopping och storstads stämning.

Den vackra strandpromenaden är en kombination av promenerande människor och joggare med lyxbåtar och Medelhavet som sällskap. En trevlig och informell atmosfär, titta på människorna, ta in Palmas vibbar och njut av solens strålar på en av dess många terrasserna.

 

BELLVERSLOTTET

Bellverslottet är ett måste. Det är ett av få cirkulära slott i Europa, byggt på 1300-talet för kung Jaume II av Mallorca. Det har fungerat både som kungligt residens och som militärfängelse; det placerades under civil kontroll i mitten av 1900-talet och är nu värd för Palmas historiska museum.

 

PALMAS HISTORISKA MUSEUM

Stadens historiska museum ger dig en rundtur genom Palmas historia och dess urbana utveckling från bronsåldern fram till nutid. Här finns samlingar av arkeologi och kommunalt arv. Museumet har en permanent samling av klassiska skulpturer från Despuig och en utställning tillägnad det inflytelserika 1700-talets asturiska politiker och tidigare fånge av slottet, Gaspar Melchor de Jovellanos.

 

BELLVERPARKEN

I Bellverparken kan du gå eller springa längs stigarna i timmar om du vill. Glöm inte att ta ett djupt andetag då och då och beundra den spektakulära utsikten. Parken fick namnet Bellver av en anledning – det är Mallorquín för “vacker utsikt”.

Skogsdjungelparken Bellver är det senaste tillskottet i E Terreno och är ett exempel på dess uppgång. Den här lekplatsen är bara fantastisk, en oas för barn i alla åldrar! Den öppnades nyligen och det finns mer än 20 nya lekställningar gjorda av hållbart trä. 17 stycken träd har planterats för att göra det ännu frodigare.

 

Massar Midgley Mahdi

Team Assistant @ Mallorcafastigheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Name *

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Nedan presenteras de senaste bostäderna till salu på Mallorca

Lyxobjekt

Ljuvligt boende med strandlivets pulserande energi i Cala Major

Ref. MF2532

Här erbjuds en förtjusande och ljus lägenhet i ett välskött hus med hiss, gemensam pool och garage från 2003. Med en boyta på...

460.000
86 m2
7 m2
Cala Major
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Spektakulära townhouse med utsikt över bergen i Santa Maria

Ref. MFP170

De två townhouses "Casas Baronia" ligger på en stillsam gata i den hemtrevliga och spektakulära byn Santa Maria, bara en promenad från...

2.150.000
280 m2
135 m2
Santa Maria
3
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Härligt hus med fantastisk havsutsikt i Genova

Ref. MF2525

Detta är ett mycket härligt hus med ett av de bästa lägena och utsikterna i Genova. Genova är en stadsdel i Palma men känns mer som en...

1.800.000
168 m2
82 m2
Gènova
3
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Fin lägenhet med stor terrass och gemensam pool i Cala Major

Ref. MF2476

Detta är en mycket attraktiv och ljus lägenhet belägen på markplan i en modern byggnad från 2014 med hiss, gemensam pool och garage i...

595.000
62 m2
57 m2
Cala Major
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nybyggd takvåning med 2 sovrum och takterrass med Havsutsikt i El Terreno

Ref. MFP140C

Detta är ett helt nytt bostadskomplex av 8 nybyggda lägenheter i det alltmer efterfrågade och populära området El Terreno i västra...

580.000
86 m2
69 m2
El Terreno
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ljus takvåning med terrass och utsikt nära Paseo Mallorca

Ref. MF2505

Härlig och ljus takvåning belägen på en av Palmas härligaste gator, alldeles intill Paseo Mallorca. Lägenheten är belägen...

890.000
96 m2
21 m2
Casco Antiguo - Old Town
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Modern lägenhet med balkong på gångavstånd till havet och Palma centrum

Ref. MF2553

Denna lägenhet ligger i en byggnad med 12 andra lägenheter på en central men ändå lugnare gata i Palma, med shopping, restauranger och...

520.000
87 m2
8 m2
Foners
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Underbar takvåning i Gamla Stan

Ref. MF2529

Fantastisk takvåning på gångavstånd till det mesta i gamla stan. Högst upp i en byggnad från 1930-talet hittar vi denna charmiga...

595.000
70 m2
40 m2
Casco Antiguo - Old Town
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ljus lägenhet med utmärkt läge i Son Espanyolet

Ref. MF2379

Detta är en riktigt charmig lägenhet som är belägen i en äldre fastighet vid ett litet torg i pittoreska Son Espanyolet. Detta är en...

265.000
60 m2
Son Espanyolet
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ljus och rymlig våning i Son Armadams

Ref. MF2489

Härlig våning med många fönster och stort ljusinsläpp på ett utmärkt läge i Son Armadams. Här bor man ett stenkast...

525.000
98 m2
7 m2
Son Armadams
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxvilla i det exklusiva bostadsområdet Son Vida

Ref. MFP137

Den här imponerande villa i Son Vida är under konstruktion och beräknas vara färdig våren 2022. Son Vida är ett av de mest exklusiva...

5.950.000
504 m2
395 m2
Son Vida
5
6
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nybyggd taklägenhet med takterrass och havsutsikt i Cala Major

Ref. MF2483

Denna takvåning ligger i en nybyggd högkvalitativ byggnad i Cala Major, ett privilegierat område omgivet av natur och väldigt nära havet....

1.690.000
111 m2
140 m2
Cala Major
2
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lägenhet i El Terreno med utsikt över Bellverparken

Ref. MF2517

Denna charmiga lägenhet ligger på en mycket lugn gata i den livliga stadsdelen El Terreno. Fastigheten ligger på första våningen i en...

315.000
80 m2
16 m2
El Terreno
2
1
Mer om bostaden
LyxobjektSåld

Fantastiskt fint hus på landet nära Esporles

Ref. MF2534

På de skogsbeklädda kullarna i Esporles utkanter, bara 20 minuter från Palma, ligger detta naturnära, rymliga och moderna hus som verkar ha...

-
222 m2
100 m2
Esporles
5
3
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Utsökt hem med unik design i Santa Maria

Ref. MF2479

Detta fantastiska hus, är beläget i gamla stadsdelen i byn Santa María, Den har genomgått en totalrenovering av en känd tysk...

3.150.000
389 m2
210 m2
Santa Maria
5
6
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nybyggd lyxvilla i Costa d'en Blanes

Ref. MF2552

Vi presenterar en enastående nybyggd villa belägen på en fridfull gata i Costa d'en Blanes, precis intill Portals och endast 15 minuters bilresa...

4.385.000
449 m2
228 m2
Costa d'en Blanes
4
6
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nyrenoverad lägenhet i söderläge i Palmas trendiga distrikt Santa Catalina

Ref. MF2550

Välkommen till en raffinerad och helrenoverad våning i hjärtat av Palmas eftertraktade Santa Catalina-distrikt. Denna exceptionella lägenhet...

795.000
132 m2
4 m2
Santa Catalina - Tennis
3
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Charmig renoverad och unik villa i Cala Major

Ref. MF2535

Denna unika och förtrollande villa är belägen bara några steg från den natursköna sandstranden i Cala Major, precis utanför...

4.900.000
340 m2
360 m2
Cala Major
4
5
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Lyxigt radhus med pool i Son Espanyolet

Ref. MF2504

Detta praktiskt taget helt nya hus ligger på en lugn gata i det eftertraktade området Son Espanyolet. Fastigheten har en boyta på över 300 m2...

2.350.000
300 m2
160 m2
Son Espanyolet
5
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Taklägenhet med stor terrass på gångavstånd till Santa Catalina

Ref. MF2548

Denna smakfulla pärla, renoverad år 2018, är en strålande möjlighet att bo nära Palma centrum och charmiga Santa Catalina. Med...

425.000
57 m2
65 m2
El Camp d'en Serralta
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Fantastisk taklägenhet med terrass i centrum av Palma

Ref. MF2549

Välkommen till denna enastående taklägenhet i Palma centrum! Ljuset strömmar in i den generösa bostaden genom skjutdörrarna av glas...

2.195.000
182 m2
26 m2
Palma City
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Imponerande lyxvilla i Port d'Andratx

Ref. MF2339

Den här imponerande, moderna villan ligger i Puerto de Andratx, en lyxig pittoresk hamn på sydvästra Mallorca. Villan ska vara...

12.800.000
691 m2
50 m2
Port d´Andratx
6
6
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Nybyggd taklägenhet med privat takterrass, pool och havsutsikt i Cala Major

Ref. MFP111C

Denna lägenhet ligger i en nybyggd högkvalitativ byggnad i Cala Major, ett privilegierat område omgivet av natur och väldigt nära havet....

2.195.000
140 m2
161 m2
Cala Major
3
4
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Modern taklägenhet i Son Espanyolet

Ref. MF2540

Välkommen till denna moderna och ljusa takvåning på 115 m2, belägen i ett nybyggt hus från 2018 på en lugn gata i det...

745.000
115 m2
90 m2
Son Espanyolet
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Mysig lägenhet på andra linjen i det eftertraktade Molinar

Ref. MF2546

  Välkommen till denna ljusa och fräscha lägenhet, perfekt belägen bara några steg från den vackra...

330.000
65 m2
6 m2
Portixol - El Molinar
2
1
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Ett liv i lyx och komfort i exceptionella Port d'Andratx

Ref. MF2547

Port d'Andratx är känt för sin pittoreska hamn och fängslande stad, som lockar både invånare och semesterfirare. Det är...

1.145.000
63 m2
77 m2
Port d´Andratx
2
2
Mer om bostaden
Lyxobjekt

Fräsch lägenhet på andra linjen i Portixol

Ref. MF2545

Fräsch lägenhet på andra linjen i Portixol. Den trevliga strandpromenaden med ett stort urval av restauranger och kaféer ligger strax...

460.000
50 m2
9 m2
Portixol - El Molinar
2
1
Mer om bostaden
Visa fler objekt

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende

Vänligen fyll i vårt formulär för förfrågningar genom att klicka på länken. I formuläret kan du dessutom välja om du vill bli informerad om våra senaste fastigheter via e-post eller nyhetsbrev.

Frågeformulär
Öppen chatt
1
More than a real estate agency
Välkommen till Mallorcafastigheter! Hur kan vi hjälpa dig?